Ισραηλινός Στρατός: Προετοιμάζεται το έδαφος για πιθανή χερσαία επίθεση

Ισραηλινός Στρατός: Προετοιμάζεται το έδαφος για πιθανή χερσαία επίθεση

Στα σύνορα με τον Λίβανο ταξιαρχίες του Ισραήλ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός του στρατού του Ισραήλ δήλωσε στα στρατεύματα ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο θα συνεχιστούν προκειμένου να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

«Ακούτε τα αεροσκάφη πάνω από το κεφάλι σας, χτυπάμε όλη την ημέρα», δήλωσε ο στρατηγός Χέρζι Χαλεβί στα στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Αυτό γίνεται τόσο για να προετοιμάσουμε το έδαφος για την πιθανή είσοδό σας όσο και για να συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε τη Χεζμπολάχ», υπογράμμισε.

«Η Χεζμπολάχ επέκτεινε σήμερα τον κύκλο του πυρός της, αργότερα σήμερα θα λάβει μια πολύ ισχυρή απάντηση», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ετοιμάζουμε τη στρατηγική των ελιγμών μας και το νόημα αυτών είναι ότι οι στρατιωτικές σας αρβύλες θα μπουν σε εχθρικό έδαφος, στο χωριό που η Χεζμπολάχ έχει προετοιμάσει ως μεγάλο στρατιωτικό φυλάκιο. Η ισχυρή σας είσοδος εκεί, η επαφή σας με στελέχη της Χεζμπολάχ, θα τους δείξει πώς είναι να συναντάς μια επαγγελματική μαχητική δύναμη, πολύ εξειδικευμένη με εμπειρία στη μάχη. Είστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς. Ετσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επιστροφή των κατοίκων του βορρά με ασφάλεια».


Τουλάχιστον 51 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 223 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κατά του Λιβάνου την Τετάρτη, δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τουλάχιστον 90.530 νέοι εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν αναφερθεί στον Λίβανο, εκ των οποίων σχεδόν 40.000 σε 283 καταφύγια, ανέφερε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Οξύς ο κίνδυνος κλιμάκωσης»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή είναι «οξύς» και ότι τόσο η Ουάσινγκτον όσο και οι σύμμαχοί της εργάζονται ακούραστα για να αποφύγουν έναν ολοκληρωμένο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

«Συναντιόμαστε σε μια περίοδο υψηλής έντασης», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά την έναρξη συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους και υπουργούς του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) στη Νέα Υόρκη.

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην περιοχή είναι οξύς… Η καλύτερη απάντηση είναι η διπλωματία και οι συντονισμένες προσπάθειές μας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέας προσπάθειας αποκλιμάκωσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας νέας διπλωματικής προσπάθειας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο, συνδέοντας τις δύο συγκρούσεις στο πλαίσιο μιας ενιαίας πρωτοβουλίας, δήλωσαν στο Reuters έξι πηγές που γνωρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι λεπτομέρειες διαμορφώνονται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δύο Λιβανέζους αξιωματούχους, δύο δυτικούς διπλωμάτες, μια πηγή που γνωρίζει τις σκέψεις της Χεζμπολάχ και μια πηγή ενημερωμένη για τις συνομιλίες.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT