ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν στρατό στην Κύπρο εν μέσω κλιμάκωσης στον Λίβανο

ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν στρατό στην Κύπρο εν μέσω κλιμάκωσης στον Λίβανο

Η Κύπρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκκένωση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο εν μέσω της πολεμικής κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο στρατός προετοιμάζεται για σειρά από ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής επιχείρησης εκκένωσης Αμερικανών πολιτών από τον Λίβανο, αν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει «έναν μικρό αριθμό αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού» στην περιοχή. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι ακριβώς στρατιώτες θα σταλούν στο νησί.

Χθες, και η Βρετανία ανακοίνωσε τη μεταφορά πρόσθετων στρατευμάτων στην Κύπρο ώστε να χρησιμοποιηθούν στο ενδεχόμενο εκκένωσης από τον Λίβανο. Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 700 στρατιώτες θα μεταβούν στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία στην περιοχή, όπου ήδη βρίσκονται δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκκένωση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006, διευκολύνοντας την αναχώρηση και τη φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εκείνη την εποχή. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Γιάννης Αντωνίου, δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι η Κύπρος βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει, αν χρειαστεί.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT