Καλιφόρνια: Αναφορές για έκρηξη σε δικαστική αίθουσα

Καλιφόρνια: Αναφορές για έκρηξη σε δικαστική αίθουσα

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ «η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό». Ενας άνδρας έχει προσαχθεί

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Καλιφόρνια την Τετάρτη, έπειτα από αναφορές για έκρηξη σε δικαστήριο της πόλης Σάντα Μαρία, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας ύποπτος. «Δικαστικό μέγαρο της Σάντα Μαρία: Αναφορά για έκρηξη. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή. Η σκηνή δεν θεωρείται ασφαλής», ανέφερε το γραφείο του σερίφη, σε ανάρτησή του στο X.

Σε νεότερη ανάρτηση, επισημαίνεται πως υπάρχουν αναφορές για δύο τραυματισμούς ατόμων, χωρίς να απειλείται η ζωή τους. «Ενα άτομο προσήχθη αμέσως. Συνεχίστε να αποφεύγετε την περιοχή», τονίζεται. Λίγο αργότερα, σε νέα δήλωση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γραφείο του σερίφη σημειώνει πως το άτομο που προσήχθη είναι ένας άνδρας, προσθέτοντας πως «η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό».

Μέχρι στιγμής, με βάση τις πρώτες αναφορές, ένα άτομο που βρισκοταν μέσα στο κτίριο του δικαστηρίου, πέταξε μια τσάντα, η οποία εξερράγη σε αίθουσα, όπως μετέδωσε το τοπικό διαδικτυακό πρακτορείο, Noozhawk, επικαλούμενο τον αξιωματούχο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ντάρελ Πάρκερ.

Ο ύποπτος απομακρύνθηκε από τον χώρο και έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Από την πλευρά του, το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε στο X ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πολιτείας παρακολουθούν την κατάσταση και συντονίζονται με τις Αρχές επιβολής του νόμου.

Σημειώνεται πως η Σάντα Μαρία βρίσκεται 241 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT