Λος Αντζελες: Νεκρός επιβάτης στη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο

Λος Αντζελες: Νεκρός επιβάτης στη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο

Ο επιβάτης έχασε τη ζωή του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εντοπίστηκε νεκρός από πυρά όταν η αστυνομία κατόρθωσε να σταματήσει το λεωφορείο και να συλλάβει τον ένοπλο που το κατέλαβε

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβάτης λεωφορείου στο Λος Αντζελες έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος κατέλαβε το όχημα. Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης πριν ο ένοπλος συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Αντζελες, όταν ο ένοπλος εισέβαλε στο λεωφορείο, τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα), μέσα στο όχημα βρίσκονταν, εκτός από τον οδηγό, δύο επιβάτες. Αστυνομικοί προσέγγισαν το λεωφορείο καθώς αυτό κινούνταν με αργή ταχύτητα και μια ομάδα οχημάτων της αστυνομίας το ακολουθούσε. 

Ο ένοπλος υποχρέωσε τον οδηγό να συνεχίσει υπό την απειλή όπλου για περίπου μία ώρα, έως ότου το λεωφορείο πάτησε πάνω σε μεταλλικά καρφιά που είχε στήσει η αστυνομία και έσκασαν τα λάστιχά του, κοντά στο Κέντρο Τεχνών της πόλης.

Ακούστηκαν μικρές εκρήξεις και αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο λεωφορείο. Ο οδηγός τότε κατόρθωσε να φύγει από το παράθυρο του οδηγού σώος, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο λεωφορείο έναν από τους δύο επιβάτες νεκρό. Είχε δεχθεί πυρά.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος πυροβόλησε και σκοτώθηκε ο άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο δεύτερος επιβάτης και ο οδηγός δέχθηκαν τη φροντίδα διασωστών.

Ο θάνατος αυτός είναι ο πιο πρόσφατος από μια σειρά βίαια περιστατικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των ΗΠΑ, όπου το 2028 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Δήμος του Λος Αντζελες επιδιώκει να επεκτείνει το σύστημα των ΜΜΜ (λεωφορεία, μετρό κ.λπ.), ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της πόλης.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT