Ο Πούτιν απευθύνει πυρηνική προειδοποίηση στη Δύση για την Ουκρανία

Ο Πούτιν απευθύνει πυρηνική προειδοποίηση στη Δύση για την Ουκρανία

«Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα περιλαμβάνει επιθέσεις σε μη πυρηνικά κράτη»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από οποιοδήποτε κράτος και ότι οποιαδήποτε συμβατική επίθεση κατά της Ρωσίας που υποστηρίζεται από πυρηνική δύναμη θα θεωρούνταν κοινή επίθεση.

Ο Πούτιν, ανοίγοντας μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι, δήλωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας και είπε ότι θα ήθελε να υπογραμμίσει μια από τις προτεινόμενες βασικές αλλαγές.

«Προτείνεται η επίθεση κατά της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, να θεωρείται ως κοινή τους επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων καθορίζονται επίσης με σαφήνεια», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα εξετάσει μια τέτοια κίνηση εάν εντοπίσει την έναρξη μαζικής εκτόξευσης πυραύλων, αεροσκαφών ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της.

Η Ρωσία, είπε, επιφυλάσσεται επίσης του δικαιώματος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία γίνει αντικείμενο επίθεσης, μεταξύ άλλων και με συμβατικά όπλα.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT