Το Βέλγιο ζητεί απαγόρευση του ρωσικού LNG στην Ε.Ε.

Το Βέλγιο ζητεί απαγόρευση του ρωσικού LNG στην Ε.Ε.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Βελγίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση την πλήρη απαγόρευση εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των πάντα καλά πληροφορημένων Financial Times.

Το Βέλγιο φέρεται να προειδοποιεί ότι οι εταιρείες αερίου δεν είναι σε θέση να σπάσουν μακροχρόνια συμβόλαια προμήθειας, παρά μόνο εάν η Ε.Ε. επιβάλει συγκεκριμένες κυρώσεις συνολικά.

Οι FT επικαλούνται την υπουργό Ενέργειας του Βελγίου για το ρεπορτάζ τους, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να βασίζονται στο ρωσικό αέριο για την προμήθειά τους, δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Ιούνιο η Ε.Ε. επέβαλε απαγόρευση μεταπώλησης του ρωσικού LNG, αλλά απέφυγε να επιβάλει πλήρη απαγόρευση εισαγωγών, παρά τις ολοένα και αυξανόμενες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Βέλγιο ζητεί απαγόρευση του ρωσικού LNG στην Ε.Ε.-1

Πλέον η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει περισσότερο, ώστε να εμποδίσει το ρωσικό υγροποιημένο αέριο από το να εισέρχεται στην Ενωση, τονίζει στη βρετανική εφημερίδα η Βελγίδα υπουργός Τίνε φαν ντερ Στρέτεν, που προέρχεται από τους Πράσινους της Φλαμανδίας.

Το Βέλγιο, επισημαίνει η έγκυρη εφημερίδα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού LNG στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: Financial Times, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT