Λίβανος: Αναφορές για ισραηλινό χτύπημα με νεκρούς 23 Σύρους εργάτες και μέλη των οικογενειών τους

Λίβανος: Αναφορές για ισραηλινό χτύπημα με νεκρούς 23 Σύρους εργάτες και μέλη των οικογενειών τους

Το Ισραήλ έχει απειλήσει να εξαπολύσει χερσαία εισβολή και οι ολοένα και πιο έντονες ανταλλαγές πυρών θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ολοκληρωτικό πόλεμο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο έπληξε κτίριο που στέγαζε Σύρους εργάτες και τις οικογένειές τους, σκοτώνοντας 23 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν γυναίκες και παιδιά, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Λιβάνου. Ηταν ένα από τα πιο θανατηφόρα μεμονωμένα πλήγματα που έχουν καταγραφεί κατά το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο και περιοχές όπου ισχυρίζεται ότι φιλοξενούν υποδομές της Χεζμπολάχ.

Το χτύπημα αργά χθες το βράδυ σημειώθηκε τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατέθεσαν σχέδιο συμφωνίας για «άμεση» κατάπαυση του πυρός, διάρκειας 21 ημερών. Το Ισραήλ έχει απειλήσει να εξαπολύσει χερσαία εισβολή και οι ολοένα και πιο έντονες ανταλλαγές πυρών θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπάαλμπεκ στη βορειοανατολική κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία. Επικαλέστηκε τον δήμαρχο του χωριού, ο οποίος ανέφερε ότι οι σοροί 23 Σύρων πολιτών ανασύρθηκαν από τα ερείπια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από το χτύπημα τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις Σύροι και τέσσερις Λιβανέζοι πολίτες.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ανέσυρε εννέα σορούς, ενώ άλλες ανασύρθηκαν από μέλη της Χεζμπολάχ, καθώς και από υπηρεσία της λιβανέζικης πολιτικής άμυνας.

Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους που διέφυγαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο εκεί.

«Πλήγματα σε 75 στόχους»

Το Ισραήλ δεν σχολίασε ευθέως το χτύπημα, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροσκάφη του έπληξαν περίπου 75 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι στόχοι που χτυπήθηκαν στα νότια της χώρας και στην κοιλάδα Μπεκάα περιελάμβαναν αποθήκες όπλων, εκτοξευτές πυραύλων, κτίρια που χρησιμοποιούνται από στελέχη της Χεζμπολάχ και άλλες υποδομές της οργάνωσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT