Βρετανία: Ερευνα για κυβερνοεπίθεση στο Wi-Fi σιδηροδρομικών σταθμών

Βρετανία: Ερευνα για κυβερνοεπίθεση στο Wi-Fi σιδηροδρομικών σταθμών

Επιβάτες στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας κατήγγειλαν ότι έβλεπαν ισλαμοφοβικό μήνυμα με αναφορές σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όταν επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Wi-Fi

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με φερόμενη κυβερνοεπίθεση, με ισλαμοφοβικό κίνητρο, στις υπηρεσίες Wi-Fi των σιδηροδρομικών σταθμών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία στη Βρετανία.

Η ανακοίνωση γίνεται έπειτα από καταγγελίες επιβατών στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, οι οποίοι δήλωσαν ότι έβλεπαν ισλαμοφοβικό μήνυμα με αναφορές σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όταν επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Wi-Fi.

Το σύστημα Wi-Fi, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος επικοινωνιών Telent, τέθηκε γρήγορα εκτός λειτουργίας μετά τις καταγγελίες. Το περιστατικό αφορά σε 19 σταθμούς, μεταξύ των οποίων στους «London Bridge», «Euston», «Manchester Piccadilly» και «Edinburgh Waverley».

«Λάβαμε καταγγελίες περίπου στις 5 το απόγευμα (στις 25 Σεπτεμβρίου) για μια κυβερνοεπίθεση με ισλαμοφοβικά μηνύματα που εμφανίζονται σε κάποιες από τις υπηρεσίες Wi-Fi της εταιρείας Network Rail Services», ανέφερε η βρετανική αστυνομία μεταφορών.

Η Network Rail, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο τμήμα του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανακοίνωσε ότι το Wi-Fi παρέμεινε εκτός λειτουργίας και την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι αναμένει αποκατάσταση της λειτουργίας του το Σαββατοκύριακο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικοί έλεγχοι.

Από την πλευρά της, η Telent ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν επηρεάστηκαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.

«Για προληπτικούς λόγους, η Telent ανέστειλε προσωρινά κάθε χρήση των υπηρεσιών Global Reach, ενώ επιβεβαιώνει ότι δεν επηρεάστηκαν άλλοι πελάτες της», προστίθεται.

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι, η Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων, έπειτα από τον φόνο τριών κοριτσιών σε επίθεση, η οποία αρχικά είχε εσφαλμένα αποδοθεί σε ισλαμιστή, λόγω παραπληροφόρησης.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT