Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Απαντούν χωρίς να διαψεύδουν το δημοσίευμα της «Κ» για τους S-400

Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Απαντούν χωρίς να διαψεύδουν το δημοσίευμα της «Κ» για τους S-400

«Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση της Τουρκίας και των ΗΠΑ αναφορικά με τους S-400 και τα F-35», αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας

57" χρόνος ανάγνωσης

«Είναι απαραίτητο να μη δίνουμε αξία στα δημοσιεύματα που γίνονται από τρίτες χώρες με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων για το θέμα αυτό και να το προσεγγίζουμε με επιφυλακτικότητα», σημειώνουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αναφερόμενες στο δημοσίευμα της «Κ» για «τον “βελούδινο” παροπλισμό των ρωσικών πυραύλων που έχουν προτείνει στην Αγκυρα οι Αμερικανοί, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η πώληση των F-35».

«Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των δύο χωρών αναφορικά με τους S-400 και τα F-35. Εμείς πάντοτε δηλώνουμε ότι δεν είναι σωστό για τους συμμάχους να επιβάλλουν περιορισμούς ή κυρώσεις ο ένας στον άλλον και ότι αυτό δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας. Η προσδοκία μας είναι οι σύμμαχοί μας να λάβουν αποφάσεις προσήκουσες στο πνεύμα της συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί, συγκεκαλυμμένοι και φανεροί», σημειώνουν οι τουρκικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έγραψε η Λένα Αργύρη στην «Κ», οι ΗΠΑ κατέθεσαν το περασμένο καλοκαίρι λεπτομερή πρόταση για την επίλυση του ζητήματος των S-400, μια πρόταση η οποία τυπικά επιτρέπει στην Τουρκία να διατηρήσει τα ρωσικά συστήματα στο έδαφός της αλλά ουσιαστικά μεταφέρει τον έλεγχό τους στις ΗΠΑ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT