Γάζα: Επίθεση σε σχολείο στην Τζαμπάλια – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Γάζα: Επίθεση σε σχολείο στην Τζαμπάλια – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι εκεί υπήρχε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς. Η παλαιστινιακή οργάνωση καταγγέλλει ότι «οι άμαχοι στοχοποιούνται εσκεμμένα και πως διαπράττονται ειδεχθείς σφαγές εναντίον τους»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στη βόρεια Τζαμπάλια, στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι. Στο σχολείο Hafsa al-Faluja είχαν βρει στέγη εκατοντάδες οικογένειες εκτοπισμένων, πολλοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν τραυματίες σε νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το σχολείο χρησιμοποιούνταν ως «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» από τη Χαμάς και ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν μέλη της οργάνωσης που είχαν σχεδιάσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα στοχεύσει σχολεία που μετατράπηκαν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, συχνά χωρίς να δίνει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μαχητές της Χαμάς βρίσκονταν εκεί. Στις 21 Σεπτεμβρίου, σε αντίστοιχη επίθεση σε σχολείο στην Πόλη της Γάζας, είχαν σκοτωθεί 22 άτομα, εκ των οποίων 13 παιδιά, έξι γυναίκες και ένα μωρό τριών μηνών, σύμφωνα με το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας.

Χαμάς: «Βάρβαρη επίθεση»

Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση στο σχολείο Hafsa al-Faluja, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα και συνέχιση της γενοκτονίας» στη Γάζα.

«Η κλιμάκωση των βάρβαρων επιθέσεων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, ειδικά σε καταφύγια και σκηνές που στεγάζουν εκτοπισμένους… αποδεικνύει πως οι άμαχοι στοχοποιούνται εσκεμμένα και πως διαπράττονται ειδεχθείς σφαγές εναντίον τους», προσθέτει.

Η Χαμάς καλεί τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσει «την τρομοκρατία και τις σοβαρές παραβιάσεις των διεθνών και ανθρωπιστικών νόμων».

Πηγή: Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT