Χάρις σε Ζελένσκι: Ακλόνητη η υποστήριξή μου στον ουκρανικό λαό

Χάρις σε Ζελένσκι: Ακλόνητη η υποστήριξή μου στον ουκρανικό λαό

«Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει», διαμήνυσε νωρίτερα ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η υποστήριξη μου στον ουκρανικό λαό είναι ακλόνητη», είπε σήμερα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο Κάμαλα Χάρις στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Υπάρχουν ορισμένοι στη χώρα μου που θα υποχρέωναν την Ουκρανία να παραχωρήσει μεγάλα τμήματα της επικράτειας της, που θα απαιτούσαν από την Ουκρανία ουδετερότητα και να αποκηρύξει τις στρατιωτικές σχέσεις με άλλες χώρες. Αυτές οι προτάσεις είναι ίδιες με του Πούτιν και δεν είναι προτάσεις για ειρήνευση. Είναι προτάσεις για συνθηκολόγηση, επικίνδυνες και ανεύθυνες», είπε η Χάρις σε μια σαφή νύξη για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. 

«Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει», διaμήνυσε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο, 39 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που προβλέπονται αμφίρροπες και ενδέχεται να κρίνουν εν πολλοίς τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να ανάψει το πράσινο φως –που προσδοκούσε το Κίεβο– για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών εδαφών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT