ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει σήμερα τον Ζελένσκι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει σήμερα τον Ζελένσκι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι τελικά θα συναντηθεί με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη σήμερα, Παρασκευή, το πρωί (τοπική ώρα).

«Oπως γνωρίζετε, ο Ζελένσκι έχει ζητήσει να με συναντήσει. Θα τον συναντήσω αύριο το πρωί περί τις 09.45 (σ.σ. τοπική ώρα· 16:45 ώρα Ελλάδας) στον Trump Tower», στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο μεγιστάνας στον Τύπο.

Για την ενδεχόμενη συνάντηση των δύο ανδρών υπήρξε άφθονη σεναριολογία αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο δεν είδε με καλό μάτι συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ζελένσκι στο περιοδικό New Yorker, κατά την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος έκρινε ότι ο Ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος «δεν ξέρει στ’ αλήθεια πώς να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο».

Ο υποψήφιος της αμερικανικής Δεξιάς για την προεδρία έχει πει επανειλημμένα ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες» – χωρίς ποτέ να εξηγήσει πώς.

Τους τελευταίους μήνες, επικρίνει ολοένα πιο έντονα κυρίως τα δισεκατομμύρια που δαπανούν οι ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο με τη Ρωσία, απαιτώντας η Ευρώπη να αναλάβει πολύ μεγαλύτερο βάρος, «να κουνηθεί».

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει σήμερα τον Ζελένσκι-1

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν χθες, Πέμπτη, στην Ουάσιγκτον, όπου τον υποδέχθηκαν ο ομόλογός του, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και η αντίπαλη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT