ΗΠΑ: Ενας νεκρός από τον τυφώνα «Χέλεν» στη Φλόριντα

ΗΠΑ: Ενας νεκρός από τον τυφώνα «Χέλεν» στη Φλόριντα

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός, κάνοντας λόγο για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει ποτέ φτάσει στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της Φλόριντα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας «Χέλεν» έφτασε αργά χθες το βράδυ πάνω από το έδαφος στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο τυφώνων (NHC).

Ο κυβερνήτης Ντε Σάντις ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον τυφώνα, από πτώση πινακίδας κοντά στην περιοχή της Τάμπα.

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του (κυκλώνα) “Χέλεν” έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23.10» (σ.σ. τοπική ώρα· 06.10 ώρα Ελλάδας), είχε ανακοινώσει νωρίτερα το NHC.

Ο τυφώνας ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους έως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός και να κάνουν λόγο για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει ποτέ φτάσει στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της Φλόριντα.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT