Τυφώνας «Χέλεν»: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Τυφώνας «Χέλεν»: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νεκροί, πλημμύρες, εκτεταμένες ζημιές και τουλάχιστον 2 εκατ. κάτοικοι χωρίς ρεύμα είναι ο πρώτος απολογισμός του τυφώνα «Χέλεν» στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα, Παρασκευή.

Επληξε ακόμη την Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και κινείται βορειοδυτικά, αλλά θεωρείται πλέον απλώς τροπική καταιγίδα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας «Χέλεν» (ή «Ελέιν» όπως τον αναφέρουν στις ΗΠΑ), επηρεάζει πάνω από 60 εκατ. ανθρώπους, και ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη, προειδοποιούν οι Αρχές. Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι η λίστα των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τυφώνας «Χέλεν»: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα-1

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό στις νοτιοανατολικές πολιτείες, όπως αναφέρει το CNN, και φαίνεται πολύ δύσκολη η αποκατάσταση της ζημιάς προς το παρόν.

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του “Χέλεν” έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23.10» (σ.σ. τοπική ώρα· 06.10 ώρα Ελλάδας), είχε ανακοινώσει νωρίτερα το NHC.

Ο τυφώνας ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους έως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός και να κάνουν λόγο για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει ποτέ φτάσει στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της Φλόριντα.

Πηγή: CNN, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT