Λίβανος: Πάνω από 30.000 άνθρωποι πέρασαν στη Συρία τα τελευταία 24ωρα

Λίβανος: Πάνω από 30.000 άνθρωποι πέρασαν στη Συρία τα τελευταία 24ωρα

Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν περάσει τα σύνορα είναι παιδιά και έφηβοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πέρασαν στη Συρία από τον Λίβανο τις τελευταίες 72 ώρες, όπως ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς εντείνεται η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που πέρασαν προς τη Συρία ήταν Σύροι ενώ το υπόλοιπο 20% Λιβανέζοι ανέφερε ο Γκονζάλο Βάργκας Λόσα, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Συρία. Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν περάσει τα σύνορα είναι παιδιά και έφηβοι.

«Περνούν από μια χώρα σε πόλεμο σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολεμική κρίση εδώ και 13 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη επιλογή. «Θα πρέπει να δούμε τις επόμενες ημέρες πόσοι ακόμη θα προβούν σε μια τέτοια κίνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Υπατη Αρμοστεία συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Συρίας και τους εταίρους της για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων. Επί του παρόντος, η Συρία επιτρέπει στους υπηκόους του Λιβάνου να εισέλθουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, αρκεί να έχουν κάποιου είδους χαρτιά που να δείχνουν το όνομά τους.

Την ίδια στιγμή, η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ συνεχίζεται, με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή να θεωρείται πλέον ορατός. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ ανακοίνωσε ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο τις τελευταίες ώρες

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT