Υεμένη: Οι Χούθι λένε ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με στόχο δύο ισραηλινές πόλεις

Υεμένη: Οι Χούθι λένε ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με στόχο δύο ισραηλινές πόλεις

Επίθεση δέχθηκαν, με πύραυλο και drone, το Τελ Αβίβ και η Ασκελόν. Οι Χούθι διαμήνυσαν ότι οι επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισραήλ δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει το Ισραήλ να χτυπά τη Χεζμπολάχ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ και της Ασκελόν στο Ισραήλ αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν έναν βαλλιστικό πύραυλο και ένα drone. Οι Χούθι έχουν ήδη ανακοινώσει μετά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ότι θα στηρίξουν τη λιβανέζικη οργάνωση, αλλά και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Την πληροφορία για την επίθεση έχει επιβεβαιώσει ο ισραηλινός στρατός, που ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ενώ ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση και ακούστηκαν εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, διαμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των σιιτών ανταρτών δεν θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, αν δεν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο.

«Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού (…) για το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο», δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι έχουν ήδη εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Επίσης πραγματοποιούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και δεξαμενόπλοια στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Χούθι αποτελούν μέρος του αποκαλούμενου «Αξονα της Αντίστασης», μιας συμμαχίας φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει την παλαιστινιακή Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές ομάδες.

Πηγή: Times of Israel, Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT