Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο πρώην ΥΠΑΜ Σιγκέρου Ισίμπα

Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο πρώην ΥΠΑΜ Σιγκέρου Ισίμπα

Ο 67χρονος Σιγκέρου Ισίμπα θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του Φούμιο Κισίντα στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας. Ανήκει στην προοδευτική πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος, ενώ έχει μακρά πείρα στην εσωτερική και στην εξωτερική πολιτική καθώς έχει περάσει από τα υπουργεία Αμυνας και Γεωργίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 67χρονος πρώην υπουργός Αμυνας, Σιγκέρου Ισίμπα, επικράτησε στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής ψηφοφορίας, και ως εκ τούτου θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του Φούμιο Κισίντα στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας ξεκινώντας από τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η… πέμπτη φορά που ο Ισίμπα διεκδικούσε την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος LDP.

Ο 67χρονος μελλοντικός πρωθυπουργός τοποθετείται πολιτικά στην «πιο προοδευτική πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος», ενώ έχει μακρά πείρα στην εσωτερική αλλά και στην εξωτερική πολιτική καθώς έχει περάσει από τα υπουργεία Αμυνας αλλά και Γεωργίας, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η εσωκομματική κούρσα για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Κισίντα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί έπειτα από σειρά σκανδάλων που είχαν εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο για το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Με πληροφορίες από CNN

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT