Λονδίνο: Ακτιβιστές έριξαν σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (βίντεο)

Λονδίνο: Ακτιβιστές έριξαν σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (βίντεο)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποστηρικτές της οργάνωσης «Just Stop Oil» έριξαν σούπα πάνω σε δύο πίνακες του Βίνσεντ βαν Γκογκ, λίγες ώρες μετά την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ακτιβιστών.

Τρεις διαδηλωτές έριξαν μια σούπα λαχανικών –πορτοκαλί χρώματος– στους πίνακες της έκθεσης Poets and Lovers στην Εθνική Πινακοθήκη στο κεντρικό Λονδίνο.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Φοίβη Πλάμερ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ η Άννα Χόλαντ, 22 ετών, σε 20 μήνες, επειδή πέταξαν σούπα πάνω στους Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ τον Οκτώβριο του 2022.

Το ζευγάρι προκάλεσε ζημιά ύψους 10.000 λιρών στο χρυσαφί πλαίσιο του πίνακα που καλύπτεται από γυαλί.

Καθώς οι ακτιβιστές -δύο γυναίκες και ένας άνδρας- έριχναν σούπα πάνω σε δύο από τους πίνακες του Βαν Γκογκ την Παρασκευή, οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «όχι» και «μην το κάνετε».

Ένας από τους πίνακες, τα «Ηλιοτρόπια», ήταν ο ίδιος πίνακας στον οποίο η Πλάμερ και η Χόλαντ είχαν πετάξει τη σούπα πριν από δύο χρόνια.

«Να είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», φώναξε μία από τις διαδηλώτριες καθώς στεκόταν μπροστά στον πίνακα, φορώντας ένα μπλουζάκι Just Stop Oil

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT