Βρετανία: Ποινές πολυετούς κάθειρξης σε δύο 13χρονους για τον φόνο 19χρονου

Βρετανία: Ποινές πολυετούς κάθειρξης σε δύο 13χρονους για τον φόνο 19χρονου

Οι δύο ανήλικοι είναι τα νεότερα σε ηλικία άτομα που καταδικάζονται για φόνο στη Βρετανία μετά το 1993

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγόρια, που ήταν μόλις 12 ετών πέρυσι όταν σκότωσαν με ματσέτα στην κεντρική Αγγλία έναν 19χρονο με καταγωγή από τις Αντίλλες (Καραϊβική), καταδικάστηκαν σήμερα σε φυλάκιση τουλάχιστον οκτώ ετών και έξι μηνών.

Οι δύο ανήλικοι, που είναι τώρα 13 ετών, είναι τα νεότερα σε ηλικία άτομα που καταδικάζονται για φόνο στη Βρετανία μετά το 1993 και τη δολοφονία του δίχρονου Τζέιμς Μπάλτζερ από δύο 10χρονους στο Λίβερπουλ.

Ενα από τα δύο αγόρια είχε αγοράσει τη ματσέτα από έναν φίλο του για περίπου 50 ευρώ και τη φύλαγε κάτω από το κρεβάτι του. Την ημέρα της επίθεσης, γύρισε στο σπίτι του από το σχολείο, άλλαξε ρούχα και πήρε το μαχαίρι μαζί του για να συναντηθεί με το άλλο αγόρι στην περιοχή του Γούλβερχαμπτον. Μετά την επίθεση στον 19χρονο, ο οποίος τους είχε ζητήσει να μετακινηθούν από ένα παγκάκι, τα δύο αγόρια τράπηκαν σε φυγή. Οσο για το όπλο της επίθεσης, ο ένας εξ αυτών καθάρισε τη ματσέτα με χλωρίνη και την έκρυψε ξανά κάτω από το κρεβάτι του, όπως αναφέρεται.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT