Οστιν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Οστιν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Λόιντ Οστιν με τον Ισραηλινό όμολογό του, Γιοάβ Γκάλαντ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη οργανώσεις να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στον Λίβανο ή να διευρύνουν τη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Όστιν στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, με τον οποίο είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες την Παρασκευή.

Ο Οστιν είπε ότι οι ΗΠΑ «στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και «ξεκαθάρισε ότι θα προστατεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις και υποδομές στην περιοχή», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

Το μέλλον της Μέσης Ανατολής κρέμεται σε μία κλωστή τις τελευταίες ώρες καθώς κλιμακώνεται συνεχώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Κατά τους χθεσινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Μερικές ώρες μετά την εξέλιξη επιβεβαίωσε και η Χεζμπολάχ τονίζοντας, ωστόσο, ότι η μάχη κατά του Ισραήλ συνεχίζεται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT