WSJ: Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές στον Λίβανο πριν από χερσαία εισβολή

WSJ: Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές στον Λίβανο πριν από χερσαία εισβολή

Οι επιδρομές αποσκοπούν στη συλλογή πληροφοριών και στην ανίχνευση των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μικρές επιδρομές των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν την αποστολή στρατευμάτων σε σήραγγες της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων, αναφέρει η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι στοχευμένες επιδρομές προηγούνται πιθανής ευρύτερης χερσαίας επιχείρησης που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το χρονοδιάγραμμα της πιθανής εισβολής θα μπορούσε να αλλάξει, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην ξεκινήσει επιχείρηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες επιδρομές στον Λίβανο, αντί για χερσαία επίθεση.

Το δίκτυο σηράγγων της Χεζμπολάχ έχει αθροιστικά μήκος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, σύμφωνα με τους Times of Israel που επικαλούνται ειδικό στον υπόγειο πόλεμο.

Με πληροφορίες από WSJ, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT