Υπαρχηγός της Χεζμπολάχ: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του Ισραήλ

Υπαρχηγός της Χεζμπολάχ: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του Ισραήλ

Ο Ναΐμ Κασέμ σε δημόσιο διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι η οργάνωση θα επιλέξει τον διάδοχο του δολοφονηθέντος αρχηγού της, Χασάν Νασράλα, «το συντομότερο δυνατό»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κασέμ, σε δημόσιο διάγγελμά του σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση θα επιλέξει τον διάδοχο του δολοφονηθέντος αρχηγού της Χασάν Νασράλα «το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του Ισραήλ. Οπως σημείωσε, η οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν, συνεχίζει τις επιχειρήσεις της, εργάζεται σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν ήδη εκπονηθεί και περιέγραψε τις μέχρι τώρα επιθέσεις της ως «ελάχιστες». «Η μάχη μπορεί να είναι μακράς διάρκειας», προειδοποίησε παράλληλα.

Ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για ισραηλινή χερσαία επίθεση και θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του Ισραήλ, ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας σε «υπομονή».

Υποστήριξε ότι «το Ισραήλ διαπράττει σφαγές αμάχων στον Λίβανο με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ», πως η Χεζμπολάχ «αγαπά το μαρτύριο» και ότι οποιαδήποτε άλλη οργάνωση θα είχε καταρρεύσει από τις επιθέσεις του Ισραήλ. «Η νίκη θα είναι δική μας», τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε: «Νασράλα, παρά τις επιθετικές επιθέσεις εναντίον όλων των αμάχων στον Λίβανο, παρά τις θυσίες και τις ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία χάους στο μέτωπό μας, θα παραμείνουμε εκεί. Θα είμαστε σταθεροί, θα συνεχίσουμε την ισλαμική αντίσταση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και της Γάζας και για την υπεράσπιση του λιβανέζικου λαού μας».

Ηταν μία ομιλία αφιερωμένη στους «ανθρώπους της αντίστασης» που αποσκοπούσε στο να τους καθησυχάσει ότι παραμένει ισχυρή.

Αντιδράσεις σε Βερολίνο και Μόσχα

Η δολοφονία του Νασράλα από το Ισραήλ σε ισχυρή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό αποτελεί χρήση του δικαιώματός του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα.

«Η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «υπάρχουν επίσης λόγοι να πιστεύουμε ότι ασκήθηκε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα». 

Αντίθετα, το Κρεμλίνο καταδίκασε τη δολοφονία του Νασράλα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο θάνατός του οδήγησε σε σοβαρή αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στον Λίβανο προκάλεσαν μεγάλες απώλειες, καθώς και πως θα δημιουργηθεί ανθρωπιστική καταστροφή παρόμοια με της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΒBC, Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT