Το Κρεμλίνο δεν διέψευσε ότι το Ιράν χρησιμοποιεί ρωσικές συσκευές

Το Κρεμλίνο δεν διέψευσε ότι το Ιράν χρησιμοποιεί ρωσικές συσκευές

Οι εμπορικοί δεσμοί της Μόσχας με την Τεχεράνη ενισχύονται, ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν χρησιμοποιεί ρωσικές συσκευές επικοινωνίας, μετά τις εκρήξεις βομβητών και άλλων φορητών συσκευών της Χεζμπολάχ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο, απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση ρωσικών συσκευών επικοινωνίας από το Ιράν, έπειτα από τις εκρήξεις συσκευών της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές σχέσεις με την Τεχεράνη ενισχύονται.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον αυτοσχέδιες συσκευές επικοινωνίας, ρωσικής ή κινεζικής κατασκευής, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι οι εμπορικοί δεσμοί της Μόσχας με την Τεχεράνη αναπτύσσονται.

Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε στο Reuters ότι το Ιράν ανησυχεί για τη διείσδυση Ισραηλινών πρακτόρων μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις με εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την επιθεώρηση όλων των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι πηγές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές του Reuters.

Συνάντηση Μισούστιν – Πεζεσκιάν

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις με το Ιράν αναπτύσσονται. Αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, αλλά και στο εμπόριο. Ο όγκος του εμπορίου αυξάνεται αμοιβαία», σημείωσε.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν πρόκειται να μεταβεί σήμερα στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν και τον πρώτο αντιπρόεδρο Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT