«Διάγγελμα» Νετανιάχου στους Ιρανούς: «Οι τύραννοι δεν νοιάζονται για το μέλλον σας, το Ισραήλ σάς στηρίζει»

«Διάγγελμα» Νετανιάχου στους Ιρανούς: «Οι τύραννοι δεν νοιάζονται για το μέλλον σας, το Ισραήλ σάς στηρίζει»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει στους Ιρανούς ότι, όταν πέσει το θεοκρατικό καθεστώς που κυβερνά το Ιράν, τότε η χώρα θα ευημερήσει, χάρη στις επενδύσεις και τον τουρισμό, και ο εβραϊκός και ιρανικός λαός θα έχουν ειρήνη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η ισραηλινή πολεμική επιχείρηση στον Λίβανο συνεχίζεται και ενισχύεται το σενάριο για είσοδο χερσαίων δυνάμεων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανάρτησε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα αγγλικά, με το οποίο απευθύνεται στους πολίτες του Ιράν.

Στο μήνυμα, που εμπεριέχει αιχμές προς την Τεχεράνη και διαβεβαιώσεις για «ευημερία» προς τους πολίτες του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστηρίζει πως το Ισραήλ «στέκεται δίπλα» στον ιρανικό λαό και πως η ειρήνη μεταξύ Εβραίων και Ιράνων θα έρθει όταν «το Ιράν απελευθερωθεί» από το καθεστώς που το κυβερνά

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ιρανικό καθεστώς δεν ενδιαφέρεται για τους Ιρανούς πολίτες και το μέλλον τους και πως χρηματοδοτεί μόνο την τρομοκρατία και τα πυρηνικά όπλα, αντί να δαπανά χρήματα για την εκπαίδευση και την υγεία. «Το καθεστώς στο Ιράν βυθίζει την περιοχή στο σκοτάδι και τον πόλεμο», πρόσθεσε.

«Οταν επιτέλους το Ιράν απελευθερωθεί, και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι, όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα ζήσουν εν ειρήνη. Οι δύο χώρες μας, το Ισραήλ και το Ιράν, θα έχουν επιτέλους ειρήνη» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Να ξέρετε ότι το Ισραήλ στέκεται δίπλα σας».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εκτίμησε ότι το καθεστώς του Ιράν θα πτωχεύσει και πως όταν απομακρυνθεί θα έρθει η ευημερία στο Ιράν, με «τουρισμό, τεχνολογία, διεθνείς επενδύσεις, που θα αξιοποιήσουν τα ιρανικά ταλέντα».

«Μην αφήσετε τους φανατικούς θεοκράτες, που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, να σας καταδικάζουν στη φτώχεια, την καταπίεση και τη δυστυχία», πρόσθεσε.

Πηγή: Ynetnews.com, AP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT