Κύπρος: Η Τουρκία απαντά με «ενισχυμένη άμυνα» στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο

Κύπρος: Η Τουρκία απαντά με «ενισχυμένη άμυνα» στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε στην απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνουν για ένα ακόμη έτος την άρση του εμπάργκο όπλων για την Κυπριακή Δημοκρατία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε στην απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνουν για ένα ακόμη έτος την άρση του εμπάργκο όπλων για την Κυπριακή Δημοκρατία, απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2020, με το πλαίσιο εφαρμογής να διευρύνεται διαδοχικά το 2022 και το 2023.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «συμφωνεί με τις απόψεις που εκφράζονται στη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (“ΤΔΒΚ”) για το θέμα αυτό», κάνοντας λόγο για «σοβαρό λάθος που θα οδηγούσε σε μια κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα υπονόμευε τις λεπτές ισορροπίες στην περιοχή».

Η Αγκυρα κάνει αναφορά σε «αυξανόμενες εξοπλιστικές δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής διοίκησης», σημειώνοντας πως θεωρεί ότι η «ΤΔΒΚ» θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσει την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT