Λωρίδα της Γάζας: Τα 2/3 των κτιρίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές

Λωρίδα της Γάζας: Τα 2/3 των κτιρίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Εθνη.

«Τα δύο τρίτα του συνόλου των υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές», επισημαίνει το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ-Unosat, το οποίο έχει την έδρα του στη Γενεύη.

«Το 66% αυτών των κτιρίων που καταστράφηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ισοδυναμεί με ένα σύνολο 163.778 υποδομών», όπως διευκρινίζεται.

Η προηγούμενη εκτίμηση, που βασιζόταν σε φωτογραφίες οι οποίες χρονολογούνταν από τις αρχές Ιουλίου, έδειχνε πως το 63% των «υποδομών» είχε πληγεί.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, «52.564 υποδομές έχουν καταστραφεί, 18.913 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 35.591 έχουν πιθανώς υποστεί ζημιές και 56.710 έχουν μετρίως πληγεί».

Η πόλη της Γάζας έχει κυρίως πληγεί, με 36.611 «υποδομές» κατεστραμμένες, προσθέτει το Unosat στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT