Ισόβια στους βιαστές ενός ανήλικου κοριτσιού στην Τανζανία

Ισόβια στους βιαστές ενός ανήλικου κοριτσιού στην Τανζανία

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ένας στρατιώτης της Λαϊκής Αμυντικής Δύναμης της Τανζανίας, και ένας αξιωματικός φυλακών. Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Τανζανίας καταδίκασε τέσσερις άνδρες σε ισόβια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού, σε μια πολύκροτη υπόθεση που είχε προκαλέσει οργή στη χώρα.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ένας στρατιώτης της Λαϊκής Αμυντικής Δύναμης της Τανζανίας, και ένας αξιωματικός φυλακών.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Αύγουστο, όταν ενα βίντεο του ομαδικού βιασμού άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Η αστυνομία προέτρεψε τους πολίτες να μην αναδημοσιεύουν το υλικό, ώστε «να αποφευχθεί ο βασανισμός του θύματος και της οικογένειάς».

Εκτός από τις ποινές ισόβιας κάθειρξης, ο καθένας από τους τέσσερις δράστες διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 370 δολαρίων στο θύμα.

Μία ακόμα ύποπτη – μια υψηλόβαθμη αστυνομικός που θεωρείται ύποπτη για τη σεξουαλική επίθεση – θα δικαστεί ξεχωριστά τον Οκτώβριο.

Εξω από το δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης των ανδρών, Γκόντφρεϊ Γουασόνγκα, δήλωσε ότι οι πελάτους είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν ορισμένες νομικές διατάξεις.

Στον αντίποδα, αρκετοί ακτιβιστές, διασημότητες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επαίνεσαν την απόφαση του δικαστηρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής παλεύει να αντιμετωπίσει την έξαρση της έμφυλης βίας, την ώρα που πολλές περιπτώσεις να μην καταγγέλλονται, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Αν αγνοήσουμε αυτά τα ζητήματα, τέτοια κρούσματα θα αυξηθούν στην κοινωνία μας», προειδοποίησε το Κέντρο Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα.

Τις τελευταίες εβδομάδες μια υψηλόβαθμη αστυνομικός απομακρύνθηκε από τη θέση της μετά από αμφιλεγόμενα σχόλια στα οποία φέρεται να επιχείρησε να συνδέσει το θύμα βιασμού με την σεξεργασία.

Πηγή BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT