Κίνα: Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στη Σαγκάη

Κίνα: Τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στη Σαγκάη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 χθες, Δευτέρα, το βράδυ, επιτιθέμενος με μαχαίρι εναντίον ανθρώπων μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Σαγκάη, έκανε γνωστό η αστυνομία της κινεζικής μητρόπολης σήμερα, Τρίτη.

Ο δράστης, 37 ετών, συνελήφθη μέσα στο κατάστημα λίγη ώρα αφότου διέπραξε την επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της κινεζικής μεγαλούπολης, που διευκρίνισε πως ο άνδρας επιτέθηκε εξαιτίας της οργής του λόγω «προσωπικής οικονομικής διαφοράς».

Σε νοσοκομείο διακομίστηκαν 18 τραυματίες από τους οποίους οι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους. Δεν απειλείται η ζωή των υπολοίπων 15 ανθρώπων.

Επιθέσεις με μαχαίρια

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Κίνα, καθώς η οπλοκατοχή απαγορεύεται αυστηρά στον ασιατικό γίγαντα. Ομως, τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται κύμα επιθέσεων με μαχαίρια.

Τον Σεπτέμβριο, μαθητής από την Ιαπωνία υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε επίθεση με μαχαίρι στη Σεντζέν. Η τραγωδία προκάλεσε αγανάκτηση στο Τόκιο.

Τον Μάιο, άνδρας μαχαίρωσε εννιά ανθρώπους –οι οκτώ υπέκυψαν– στην πόλη Σιαογκάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι.

Η επίθεση στη Σεντζέν έλαβε χώρα την ημέρα της επετείου της έναρξης του σινο-ιαπωνικού πολέμου, ενώ η επίθεση στη Σαγκάη χθες βράδυ συνέβη την παραμονή της επετείου της δημιουργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που εορτάζεται από σήμερα και για μία ολόκληρη εβδομάδα σε όλη την Κίνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT