ΗΠΑ – εκλογές: Σήμερα το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων

ΗΠΑ – εκλογές: Σήμερα το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων

Η τηλεμαχία των αντιπροέδρων «θα μπορούσε να επηρεάσει την κούρσα ως το τελευταίο προγραμματισμένο ντιμπέιτ για το 2024»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημοκρατικός Τιμ Γουόλς από τη μία πλευρά, και ο Ρεπουμπλικανός Τζέι Ντι Βανς από την άλλη, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας που θα μεταδοθεί ζωντανά από το δίκτυο CBS News.

Η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων αντιπροέδρων θα είναι όμως παράλληλα και η τελευταία τηλεμαχία της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου καθώς δεν αναμένεται κάποιο νέο ντιμπέιτ των Χάρις και Τραμπ πριν από τις προεδρικές κάλπες της 5ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους NY Times, η επερχόμενη τηλεμαχία «θα μπορούσε να επηρεάσει την κούρσα ως το τελευταίο προγραμματισμένο ντιμπέιτ για το 2024». Οσο για τους δύο μονομάχους, τον 60χρονο Τιμ Γουόλς από τη μία πλευρά και τον 40χρονο Τζέι Ντι Βανς από την άλλη, εκείνοι θα κληθούν να υπερασπιστούν τα εκλογικά οράματα των υποψήφιων προέδρων, της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα, αλλά και να αναδείξουν τις αδυναμίες της αντίπαλης πλευράς.  

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυσε στα προεδρικά ντιμπέιτ που προηγήθηκαν ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης στο ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων το μικρόφωνο του ενός δεν θα είναι κλειστό όταν μιλάει ο άλλος, όπερ σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε την ένταση να ανεβαίνει μέσω αντεγκλήσεων.

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι έχουν αμφότεροι στρατιωτική προϋπηρεσία, γεγονός το οποίο αναμένεται να συζητηθεί κατά την τηλεμαχία της Τρίτης.

Ο Γουόλς έχει από την πλευρά του, επικρίνει το δίδυμο των Τραμπ και Βανς ως πολιτικά «αλλόκοτο» («weird») και όλοι πια περιμένουν να δουν εάν αυτή η κατηγορία θα επαναληφθεί κατά την τηλεμαχία της Τρίτης, ενώ ο Βανς από την άλλη μεριά έχει αποκηρύξει την ομάδα των Χάρις και Γουόλς ως «επικίνδυνα φιλελεύθερη» («dangerously liberal») επενδύοντας πολιτικά σε μια φράση την οποία αναμένεται να επαναλάβει ως κατηγορία.  

Με πληροφορίες από New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT