Οι Χούθι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Ενα drone φορτωμένο με εκρηκτικά προσέκρουσε σε πλοίο, ενώ ένας πύραυλος εξερράγη ενώ κατευθυνόταν προς άλλο σκάφος, σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό και αξιωματούχους ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές επιθέσεις σε δυο πλοία εξαπέλυσαν σήμερα οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ενα drone φορτωμένο με εκρηκτικά προσέκρουσε σε πλοίο, ενώ ένας πύραυλος εξερράγη ενώ κατευθυνόταν προς άλλο σκάφος, σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό και αξιωματούχους ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι επιθέσεις σηματοδοτούν πιθανότατα τα πρώτα χτυπήματα των ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων εδώ και εβδομάδες.

Η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα περίπου 110 χιλιόμετρα από την πόλη λιμάνι της Χοντέιντα. Ενας καπετάνιος ανέφερε τέσσερις πτώσεις αντικειμένων στη θάλασσα, σε μικρή ακτίνα από το σκάφος του. Πρόκειται πιθανότατα για πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πλοίου και αστόχησαν.

Η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε αργότερα ότι το πρώτο πλοίο υπέστη ζημιές από μη επανδρωμένο σκάφος που τρύπησε μια από τις δεξαμενές του. Οι επιθέσεις των Χούθι στο παρελθόν έχουν στοχεύσει πλοία στην ίσαλο γραμμή τους για να τα αχρηστεύσουν.

Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey επίσης αναφέρθηκε σε μη επανδρωμένο σκάφος, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα από τους Χούθι. Το πλοίο κατευθυνόταν βόρεια προς τη διώρυγα του Σουέζ με ένοπλους ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας, ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή Washington Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT