Οστιν: Οι ΗΠΑ εκπλήρωσαν τη δέσμευση για συνεργασία με το Ισραήλ στην άμυνά του

Οστιν: Οι ΗΠΑ εκπλήρωσαν τη δέσμευση για συνεργασία με το Ισραήλ στην άμυνά του

«Καταδικάζουμε αυτή την εξωφρενική πράξη επιθετικότητας από το Ιράν και το καλούμε να σταματήσει κάθε περαιτέρω επίθεση, μεταξύ άλλων και από τις τρομοκρατικές ομάδες που είναι πληρεξούσιοί του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Aμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Aμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Οστιν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «εκπλήρωσαν τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με το Ισραήλ στην άμυνά του» μετά την αναχαίτιση περίπου δώδεκα από τους 181 πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ χθες το βράδυ.

«Καταδικάζουμε αυτή την εξωφρενική πράξη επιθετικότητας από το Ιράν και το καλούμε να σταματήσει κάθε περαιτέρω επίθεση, μεταξύ άλλων και από τις τρομοκρατικές ομάδες που είναι πληρεξούσιοί του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οστιν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν ποτέ να προστατεύσουν τις δυνάμεις και τα συμφέροντά μας στη Μέση Ανατολή και να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ και των εταίρων μας στην περιοχή».

Οι δυνάμεις μας παραμένουν στη Μέση Ανατολή

Ο ίδιος χαιρέτισε τις αμερικανικές δυνάμεις που «βοήθησαν να σωθούν ζωές σήμερα από την επίθεση του Ιράν και που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άμυνα του Ισραήλ και να αποτρέπουν τη διεύρυνση της σύγκρουσης ή την κλιμάκωση».

«Οι δυνάμεις μας παραμένουν στη Μέση Ανατολή για την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων και των εταίρων και το υπουργείο διατηρεί σημαντικές δυνατότητες για την υπεράσπιση του λαού μας, την παροχή περαιτέρω υποστήριξης στην αυτοάμυνα του Ισραήλ και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», πρόσθεσε ο Οστιν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT