Γάζα: Αναφορές για δεκάδες νεκρούς από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

Γάζα: Αναφορές για δεκάδες νεκρούς από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς στη Γάζα, το οποίο «προηγουμένως» χρησιμοποιούνταν ως σχολείο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους στη Γάζα, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Για 30 νεκρούς έκανε λόγο ο ραδιοσταθμός Voice of Palestine, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία του επιτέθηκε σε «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς στη Γάζα, το οποίο «προηγουμένως» χρησιμοποιούνταν ως σχολείο.

Οπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ισραηλινού στρατού στο Χ, το σχολείο Αλ Μπουρέιτζ «χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς για να σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ». Προστίθεται ότι «ελήφθησαν μέτρα για να αποφευχθεί ο τραυματισμός αμάχων, με χρήση «πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και πρόσθετων πληροφοριών».

Δεν είναι άμεσα σαφές αν η ανάρτηση αναφερόταν στο ίδιο σχολείο για το οποίο κάνει αναφορά το Wafa.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT