Live: Ωρα μηδέν στη Μέση Ανατολή – Ολες οι εξελίξεις
Νέα είδηση - Διαβάστε την
live-ωρα-μηδέν-στη-μέση-ανατολή-ολες-οι-ε-563250658
LIVE

Live: Ωρα μηδέν στη Μέση Ανατολή – Ολες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου βρίσκεται από χθες το βράδυ η Μέση Ανατολή, μετά τη σφοδρή πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, με τις δύο χώρες να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στο φάσμα μιας ανοιχτής μεταξύ τους σύγκρουσης. 

Τεχεράνη και Τελ Αβίβ ανταλλάσσουν απειλές για εκατέρωθεν αντίποινα, σε περίπτωση που το Ισραήλ επανέλθει με νέες επιθέσεις, τα σενάρια για τις οποίες πληθαίνουν. 

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τις επιθέσεις τόσο στον Λίβανο, όπου από χθες το πρωί πραγματοποιούν μικρής κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις, όσο και στη Γάζα. 

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

 

14:55

Ενας 38χρονος από τη Γάζα είναι η μόνη γνωστή απώλεια από την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

Ενας 38χρονος από τη Γάζα είναι μέχρι στιγμής η μόνη απώλεια που έχει γίνει γνωστή μετά το μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε χθες το Ιράν κατά του Ισραήλ.

Η ταφή του πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το Reuters.

14:51

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής ομάδας του στρατού στον Λίβανο

14:49

Αντι-ισραηλινή διαδήλωση στην Υεμένη με φωτογραφίες του Νασράλα

Υποστηρικτές των Χούθι κρατούν φωτογραφίες του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια αντι-ισραηλινής διαδήλωσης στη Σαναά της Υεμένης.

Φωτ. AP/ Osamah Abdulrahman

14:43

Λιβανέζος στρατιώτης τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση με ντρόουν στα νότια

14:38

Συνδρομή του ΥΠΕΞ στους Ελληνες που θέλουν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Ελληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: [email protected]

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

14:35

Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παροτρύνει τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από το Ιράν, λέγοντας πως η κατάσταση εκείνη είναι ασταθής και θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

14:32

Ισραήλ: Ζημιές σε αεροπορικές βάσεις από την ιρανική επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρκετές αεροπορικές βάσεις υπέστησαν ζημιές από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε χθες το Ιράν.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι ζημιές αυτές δεν επηρεάζουν αρνητικά την ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

14:30

Ισραηλινός υπ. Αμυνας: «Οι μαχητές της αεράμυνας έσωσαν πολλές ζωές»

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη συνάντησή του με τις εναέριες δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών πυραύλων χθες Τρίτη.

Η φωτογραφία συνοδευόταν με το εξής μήνυμα: «Οι μαχητές της αεράμυνας έσωσαν πολλές ζωές. Χάρη σε εκείνους, μπορούμε να συνεχίσουμε τον δίκαιό μας πόλεμο και να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας βλάψει».

14:23

Ιρανός πρόεδρος: «Το Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματά του, αλλιώς θα υπάρξει σκληρή απάντηση»

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρή απάντηση, εάν δεν σταματήσει «τα εγκλήματα».

Η παραπάνω δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά το κύμα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η χώρα του θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν.

«Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα βρεθεί αντιμέτωπο με σκληρές απαντήσεις», είπε ο Πεζεσκιάν πριν αποχωρήσει για την προγραμματισμένη του επίσκεψη στο Κατάρ.

14:13

Ισραήλ: «Συγκρούσεις σε κοντινή απόσταση» στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για «εμπλοκές σε κοντινή απόσταση» στον νότιο Λίβανο σε νέα δήλωσή του, αναφέροντας μάλιστα ότι πραγματοποιούνται επιχειρήσεις σε «αρκετές περιοχές».

«Δυνάμεις της Ταξιαρχίας Καταδρομών, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών της Μονάδας Egoz, εντόπισαν και κατέστρεψαν υποδομή επίθεσης της Χεζμπολάχ».

«Τα στρατεύματα, σε συνεργασία με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, εξολόθρευσαν τρομοκράτες και εξάρθρωσαν τρομοκρατικές υποδομές μέσω πυρομαχικών ακριβείας και εμπλοκών σε κοντινή απόσταση».

Προσθέτει ότι «περισσότερες από 150 υποδομές τρομοκρατίας» έχουν καταστραφεί από πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές.

14:10

Δανία: Τρεις συλλήψεις μετά τις εκρήξεις στην ισραηλινή πρεσβεία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τρία άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δύο εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Κοπεγχάγη.

14:01

Ισραήλ: 40 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στη Γαλιλαία

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στη Γαλιλαία από τον Λίβανο κατά την τελευταία ώρα, με κάποιες εξ αυτών να αναχαιτίζονται.

Στην περιοχή ηχούν σειρήνες πυραυλικής επίθεσης, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz:

Χάρτης: haaretz.com

13:58

Στόχος πυροβολισμών η πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη

Η πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη έγινε στόχος πυροβολισμών χθες Τρίτη το απόγευμα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Χθες το απόγευμα, περίπου στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) ακούστηκε μία εκπυρσοκρότηση σε δρόμο κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία, στο κέντρο της Στοκχόλμης, επισήμανε η αστυνομία.

Η Ρεμπέκα Λάντμπεργκ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης, επεσήμανε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για «πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Ισραήλ», όμως πρόσθεσε ότι η αστυνομία «δεν επιθυμεί να αποκαλύψει ακριβώς τα στοιχεία που εντόπισε διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

TT News Agency/Anders Wiklund/via REUTERS
13:54

Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις πέρασαν για λίγο την «Μπλε Γραμμή»

Ο στρατός του Λιβάνου λέει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διέσχισαν για λίγο τα σύνορα πριν αποσυρθούν.

«Ισραηλινός εχθρός παραβίαση την Μπλε Γραμμή περίπου 400 μέτρα εντός της λιβανέζικης επικράτειας στις περιοχές Κιρμπέτ Γιαρούν και Οντάισε, και μετά από ένα σύντομο διάστημα αποσύρθηκε», αναφέρει ο στρατός στην πλατφόρμα «Χ».

Η προαναφερθείσα «Μπλε Γραμμή» χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ και τα υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία τελούν υπό ισραηλινό έλεγχο.

13:45

Λίβανος - κρατικά ΜΜΕ: Τρεις νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε χωριό των συνόρων

Το λιβανέζικο Εθνικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (NNA) αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από εναέρια επιδρομή του Ισραήλ στο χωριό Ντεμπέλ κοντά στα σύνορα.

Σημειώνει μάλιστα ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή επιδρομή, η οποία είχε ως στόχο μια πόλη που βρίσκεται βορειότερα.

Επιπλέον, η Πολιτική Αμυνα του Λιβάνου αναφέρει ότι από τις 8 το βράδυ της Τρίτης, έχει εντοπίσει τέσσερις σορούς στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενώ έχει διασώσει περίπου 40 τραυματίες.

13:40

Στο «κόκκινο» η ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Φωτ. REUTERS/Jim Urquhart

13:31

Ο πρόεδρος το Ιράν επισκέπτεται το Κατάρ

Ο πρόεδρος του Ιράν Πεζεσκιάν αποχωρεί από την Τεχεράνη για προγραμματισμένη του επίσκεψη στο Κατάρ, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

13:27

Χεζμπολάχ: «Είμαστε μόνο στην αρχή»

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σήμερα ότι «βρίσκεται μόνο στον πρώτο γύρο», μετά από τις σημερινές συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο.

Τόνισε μάλιστα ότι διαθέτει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

13:18

Χαμενεΐ: ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες «να χαθούν» από τη Μέση Ανατολή

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε σήμερα με μια ομάδα ελίτ στην Τεχεράνη.

Κατηγόρησε τις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» για την περιφερειακή κλιμάκωση, λέγοντας πως «υποστηρίζουν ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

Είπε μάλιστα ότι πρέπει να «χαθούν» από την περιοχή ώστε οι χώρες της Μέσης Ανατολής να ζήσουν ειρηνικά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «θρηνεί» για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αλλά δεν ανέβαλε τη συνάντησή του με τις ελίτ, καθώς το πένθος του Ιράν είναι μια «αναζωογονητική και κινητήρια δύναμη».

Η εντολή εκτόξευσης πυραύλων στο Ισραήλ την Τρίτη δόθηκε από τον ίδιο τον Χαμενεΐ, ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Office of the Iranian Supreme Leader via AP
13:14

Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Σειρήνες πυραυλικής επίθεσης ήχησαν στην πόλη Σαφέντ του βόρειου Ισραήλ, καθώς και στις γύρω περιοχές.

13:11

Το Ισραήλ απαγορεύει στον γ.γ. του ΟΗΕ την είσοδο στη χώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι απαγορεύει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την είσοδο στη χώρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «persona non grata», δηλ. ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος είναι ότι ο Γκουτέρες «δεν καταδίκασε απερίφραστα» τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν.

13:07

Η Μελόνι θα συντονίσει τηλεφωνική επικοινωνία των G7

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, θα συντονίσει τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών της G7 αργότερα σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Η Μελόνι είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπάρχει «βαθιά ανησυχία» για τις τελευταίες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ και της αυξανόμενης αστάθειας στον Λίβανο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο της.

13:03

Χεζμπολάχ: Συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις που διεισδύουν σε συνοριακή πόλη

Ενοπλοι της Χεζμπολάχ συγκρούονται με ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες διεισδύουν στη συνοριακή πόλη Μαρούν Αλ-Ρας, δήλωσε η σιιτική οργάνωση.

12:59

H «Κ» στον Λίβανο: Η επίθεση του Ιράν δεν ανέκοψε ούτε στιγμή τις ισραηλινές επιχειρήσεις

Επί ποδός οι κάτοικοι της Βηρυτού, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Ο κόσμος μάς παρακολουθεί να χάνουμε τα πάντα», λένε στην «Κ».

12:58

Γάζα - υπ. Υγείας: 41.689 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις 7 Οκτωβρίου

REUTERS/Mohammed Salem
12:43

Σύνοψη των εξελίξεων στις συγκρούσεις Ισραήλ - Χεζμπολάχ:

  • «Επιπλέον δυνάμεις» εντάσσονται στην «περιορισμένη» χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσαν το πρωί οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
  • Η Χεζμπολάχ λέει ότι απέκρουσε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση σε χωριό στα σύνορα του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη - Το Ισραήλ δεν σχολίασε.
  • Ο ισραηλινός στρατός εκδίδει νέες εντολές εκκένωσης για κατοίκους περίπου 25 χωριών στον νότιο Λίβανο.
  • Εως και 100 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο σήμερα Τετάρτη, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το IDF
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να χτυπά, όπως λέει, στόχους της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού - με έναν Λιβανέζο πολιτικό να περιγράφει τα επαναλαμβανόμενα μπαράζ ως «τραυματικά».
Ενα ισραηλινό ελικόπτερο Apache εκτοξεύει φωτοβολίδες κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπως φαίνεται από το βόρειο Ισραήλ. [Φωτ. AP/ Baz Ratner]
12:38

Κρεμλίνο: Ολες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προχωράει προς μια ανησυχητική κατεύθυνση και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία είχε επαφές με όλα τα μέρη και καταδίκασε κάθε ενέργεια που προκάλεσε τους θανάτους αμάχων.

12:27

ΥΠΕΞ: Ενας Eλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

12:22

Ο θάνατος Νασράλα «ξεχείλισε το ποτήρι» για το Ιράν, λέει αναλυτής

Η διπλωματία έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να οδηγήσει σε μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ η εκεχειρία και οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν περιέλθει σε τέλμα.

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, κάποιοι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν πως η Ουάσιγκτον είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον κίνδυνο μιας πλήρους-κλίμακας επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, αναφέρουν πηγές του CNN.

«Πιστεύω πως ο Νασράλα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για το Ιράν, αναφέρει ο Τζόναθαν Πανίκοφ, πρώην ανώτατος αναλυτής για θέματα ασφαλείας, εξειδικευμένος στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συμβιβαστεί με τους περιφερειακούς εχθρούς του, ενώ η επίθεση της Τρίτης είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι μπορεί να ξεσπάσει τελικά ένας περιφερειακός πόλεμος.

12:14

Αίγυπτος: Καταδικάζει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ

Η Αίγυπτος καταδικάζει την «επικίνδυνη» κλιμάκωση από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, ενώ απορρίπτει οποιεσδήποτε απόπειρες επιβολής μιας νέας κατάστασης που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

12:09

Ιταλός ΥΠΕΞ: «Σημαντικό να διατηρηθεί δίαυλος διαλόγου με το Ιραν»

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών μας ωθούν να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για τον διάλογο και την ειρήνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώτος στόχος είναι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και στην Γάζα. Αναφερόμενος ειδικότερα στο Ιράν, υπογράμμισε:

«Δεν κρύψαμε ποτέ την ανησυχία μας για τη στάση της Τεχεράνης στην όλη αυτή περιοχή. Μια στάση που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά μέσα σε μια ήδη ιδιαίτερα επισφαλή κατάσταση, όπως απέδειξε δυστυχώς και η χθεσινή επίθεση κατά του Ισραήλ. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι σημαντικό, ακόμη περισσότερο στην φάση που διανύουμε, να διατηρηθεί ανοικτός ένας δίαυλος διαλόγου με το Ιράν».

12:06

Βρετανικές δυνάμεις συμμετείχαν σε καταρρίψεις πυραύλων του Ιράν - «Στηρίζουμε το Ισραήλ»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετείχαν σε επιχείρηση κατάρριψης πυραύλων που εκτόξευσε χθες, Τρίτη, το βράδυ το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Χίλι. 

«Οι βρετανικές δυνάμεις διαδραμάτισαν σήμερα το απόγευμα τον ρόλο τους στις προσπάθειες να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χίλι ενώ παράλληλα ευχαρίστησε «όλο το βρετανικό προσωπικό που συμμετείχε στην επιχείρηση για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις λέγοντας «ανησυχώ βαθιά που η περιοχή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ανησυχώ βαθύτατα για τον κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού», στήριξε το Ισραήλ τονίζοντας πως «στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και αναγνωρίζουμε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ενόψει αυτής της επιθετικότητας».

 

12:03

Απομακρύνθηκαν 200 Κινέζοι από τον Λίβανο

Η κινεζική κυβέρνηση απομάκρυνε με ασφάλεια περισσότερους από 200 Κινέζους πολίτες που βρίσκονταν στον Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

12:01

Η Χεζμπολάχ κάνει λόγο για «μπαράζ πυραύλων» στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι στοχοθέτησε περιοχές βόρεια της ισραηλινής πόλεις Χάιφα με πυραύλους.

Δεν κατέστησαν, ωστόσο, άμεσα διαθέσιμες, αναφορές για θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το Aljazeera.

11:42

Αναφορές για ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η επίθεση σημειώθηκε μετά από μια νύχτα επαναλαμβανόμενων επιδρομών στην περιοχή.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν τα νότια προάστια με πλήγμα», ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP είπε ότι φωτογράφος στο σημείο είδε ακόμη περισσότερο καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή.

11:40

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν σε αρκετές περιοχές στη Γαλιλαία

Χάρτης: haaretz.com

11:35

Χούθι: «Επιτυχείς οι πυραυλικές επιθέσεις μας βαθιά εντός του Ισραήλ»

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για εκτόξευση πυραύλων «βαθιά εντός» του Ισραήλ από τους Χούθι. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Οι πύραυλοι έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιάχια Σάρε.

Ο ίδιος χαιρέτισε το μπαράζ πυραύλων που εκτόξευσε χθες το Ιράν κατά του Ισραήλ.

11:28

Το σχέδιο για τις προσφυγικές ροές – Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Φόβοι λόγω του πολέμου στον Λίβανο - Αναγκαία η συνεννόηση των ευρωπαϊκών κρατών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μετατόπισης πληθυσμών λόγω των συρράξεων στη Μέση Ανατολή.

11:23

Λεκτικά «πυρά» Βίλντερς κατά Χαμενεΐ με ανάρτηση στα εβραϊκά

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς προέβησαν και οι δύο σε αναρτήσεις στα εβραϊκά χθες Τρίτη στην πλατφόρμα «Χ», κάνοντας σκληρές δηλώσεις σχετικά με τις ταχέως κλιμακούμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «τα χτυπήματα του μετώπου της αντίστασης θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά ενάντια στο φθαρμένο και σε αποσύνθεση σώμα του Σιωνιστικού καθεστώτος».

Ο Βίλντερς απάντησε αποκαλώντας τον Χαμενεΐ «ψυχοπαθή» και «επικίνδυνο μανιακό», ενώ επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, ευχαριστώντας τον Βίλντερς για τη στάση του και λέγοντας πως «η υποστήριξη και η αλληλεγγύη από τους ηγέτες και τα έθνη ανά τον κόσμο δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

11:20

Ισραήλ - ΥΠΕΞ: «Το Ιράν έχει περάσει την κόκκινη γραμμή»

«Το καθεστώς του Αγιατολάχ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή – και το κράτος του Ισραήλ δεν θα μείνει σιωπηλό μπροστά στη βάναυση επίθεση του Ιράν στους πολίτες μας. Ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ για να σταματήσει τον ιρανικό άξονα του κακού – πριν να είναι πολύ αργά».

Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη χθεσινή επίθεση από το Ιράν και ένα άτομο σκοτώθηκε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη.

11:16

Τουλάχιστον 60 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ άλλων, σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες, σκότωσαν τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με γιατρούς στην περιοχή.

Το Reuters ανέφερε ότι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ισραηλινά τανκς πραγματοποίησαν επιδρομή σε διάφορες περιοχές στο ανατολικό και κεντρικό Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πριν υποχωρήσουν εν μέρει, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας, όπου γίνεται λόγος για επίθεση σε σχολείο, το οποίο φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες.

11:15

Axios: Το Ισραήλ εξετάζει αντίποινα με πλήγμα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν

Το Ισραήλ θα εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» στην πυραυλική επίθεση του Ιράν εντός ημερών, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους που επικαλείται ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

11:12

Γιόσι Μέκελμπεργκ στην «Κ»: Ο Νετανιάχου ανοίγει δρόμο για περισσότερη στρατιωτική δράση

«Δεν βλέπω "κόκκινες γραμμές" στην Ουάσιγκτον απέναντι στο Ισραήλ. Αν τις έχουν, τις κρατούν καλά κρυμμένες».

11:11

Ισπανία: Στέλνει δύο αεροσκάφη για την απομάκρυνση πολιτών της από τον Λίβανο

Η Ισπανία σχεδιάζει να στείλει δύο στρατιωτικά αεροσκάφη για να απομακρύνουν τους πολίτες της από τον Λίβανο, αναφέρει το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Europa Press, επικαλούμενο την υπουργό Αμυνας.

11:09

Παλαιστίνια με παιδιά ανάμεσα σε συντρίμμια, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές σε σπίτια του Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σήμερα Τετάρτη

REUTERS/Hatem Khaled

11:07

Φρανσουά Ολάντ: Η Γαλλία πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι η Γαλλία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ επιδιώκοντας ταυτόχρονα την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή.

«Το Ιράν πήγε ήδη πολύ μακριά και, αν πάει ακόμα πιο μακριά, τότε θα υπάρξουν σοβαροί κίνδυνοι για το καθεστώς του», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ εκτιμά ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν έχοντας στο πλευρό του τις ΗΠΑ και κάποιες αραβικές χώρες, ενώ υπογράμμισε τον κίνδυνο εισόδου «σε μία κρίση χωρίς τέλος ή σε μία κρίση της οποίας το τέλος θα είναι τραγικό».

 Φωτ. REUTERS/ Sarah Meyssonnier
11:05

«Βαθιά ανήσυχη» η Ινδία από την κλιμάκωση της έντασης - Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Η Ινδία δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι είναι «βαθιά ανήσυχη» για τις κλιμακούμενες συγκρούσεις στη δυτική Ασία και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για αντίποινα κατά του μπαράζ πυραύλων που εκτόξευσε εναντίον του το Ιράν χθες Τρίτη.

«Είναι σημαντικό η διαμάχη να μην λάβει μια πιο ευρεία περιφερειακή διάσταση και καλούμε σε αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», αναφέρει το ινδικό ΥΠΕΞ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το Νέο Δελχί παροτρύνει όλους τους Ινδούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Ιράν.

11:04

Παλαιστίνιοι ανάμεσα στα συντρίμμια, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές σε σπίτια του Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας

REUTERS/Hatem Khaled

11:01

Γαλλία: Στέλνει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει επιπρόσθετα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής και ότι συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για αργότερα εντός της μέρας μετά την εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι η πυραυλική της επίθεση στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε εκτός κι αν υπάρξει περαιτέρω πρόκληση, ενώ το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να προβούν σε αντίποινα για την επίθεσή της την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

11:00

Το Τελ Αβίβ «μετρά» πληγές

Οι τοπικές του Χοντ Χασαρόν, προαστίου του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν ότι πολλά σπίτια του υπέστησαν ζημιές στη χθεσινή επίθεση με πυραύλους του Ιράν, από ωστικά κύματα και θραύσματα.

Ο δήμος ανέφερε ότι πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και δεκάδες άλλα ελαφρύτερες.

10:54

Περίπου 100 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί προς το βόρειο Ισραήλ

Περίπου 100 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ από το πρωί, σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Στο τελευταίο μπαράζ, όπως ανακοινώθηκε, «περίπου 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τη Δυτική Γαλιλαία και την περιοχή του κόλπου της Χάιφα».

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

10:50

Σκηνές πανικού στη Βηρυτό

Για σκηνές πανικού στη Βηρυτό, καθώς συνεχίζονται τα πλήγματα από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πόλη, κάνει λόγο η Ναφισέχ Κοναβάρντ, σε ανταπόκρισή της στο BBC από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Χθες Τρίτη, συντρίμμια κτιρίου είχαν πέσει στη μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου που πηγαίνει προς το διεθνές αεροδρόμιο Rafiq Hariri της Βηρυτού, προκαλώντας μποτιλιάρισμα.

Το κτίριο βρισκόταν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ήταν ο στόχος του πλήγματος ούτε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. 

Το κτίριο βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο νοσοκομείο Al Zahra - το οποίο θεωρείται νοσοκομείο που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ - και αρκετά μέλη της οργάνωσης που τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις των βομβητών και τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έχουν νοσηλευτεί εκεί.

Δεν ήταν η μοναδική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην περιοχή αυτή. Οροφος άλλου κτιρίου πολύ κοντά σε αυτό έγινε ομοίως στόχος.

Σε απόσταση πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκονται σχολεία που τώρα φιλοξενούν χιλιάδες εκτοπισμένους από τον νότιο Λίβανο και το προάστιο της Βηρυτού που αποτέλεσε προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν μαζικό πανικό στους ανθρώπους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο και εκτοπίστηκαν λόγω των βομβαρδισμών - ειδικά στα παιδιά.

10:44

Τελ Αβίβ: Στους επτά οι νεκροί από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση

Ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, αναφέρει η ισραηλινή αστυνομία.

10:39

Λευκός Οίκος: Οι συνέπειες για το Ιράν θα είναι σοβαρές

Η Τεχεράνη θα βρεθεί αντιμέτωπη με «σοβαρές συνέπειες» για τη μεγάλης-κλίμακας πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ χθες Τρίτη, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, αφού οι ΗΠΑ κινητοποίησαν μια στρατιωτική δύναμη με στόχο της στήριξη του Ισραήλ.

REUTERS/Annabelle Gordon
10:37

Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ ζητά «σκληρή» απάντηση στο Ιράν

«Υπάρχει κάτι που πρέπει να είναι σαφές στους εχθρούς μας: το Ισραήλ θα είναι νικητής», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Με τις στρατιωτικές μας δυνατότητες, τις αμυντικές μας βιομηχανίες, την υποστήριξη των συμμάχων μας και κυρίως τη δύναμη του απίστευτου λαού μας», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός, «γνωρίζουμε ότι ακόμη και όταν το κόστος είναι υψηλό, θα νικήσουμε».

Η Τεχεράνη, πρόσθεσε, «θα πληρώσει σημαντικό και βαρύ τίμημα για τη χθεσινοβραδινή επίθεση. Η Τεχεράνη γνωρίζει ότι το Ισραήλ έρχεται. Η απάντηση πρέπει να είναι σκληρή και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον άξονα της τρομοκρατίας στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, τον Λίβανο, τη Γάζα και στο ίδιο το Ιράν».

Ο Λαπίντ ζήτησε επίσης περιφερειακή στρατηγική για αλλαγή στην περιοχή.

10:36

Ισραήλ: Δέκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την πόλη Χάιφα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δέκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε προάστια της ισραηλινής πόλης Χάιφα, κάποιες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλες προσγειώθηκαν σε μη κατοικημένες περιοχές.

10:32

Ε.Ε: Εκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση και εκεχειρία

Προειδοποιήσεις από την Φον ντερ Λάιεν και τον Μπορέλ μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ιράν – Η Κύπρος έθεσε σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο «Εστία» για την εκκένωση πολιτών από την περιοχή.

10:31

Περίπου 50 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο

Περίπου 50 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ σήμερα Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σειρήνες έχουν ηχήσει σε αρκετές πόλεις, ωστόσο δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

Ο δήμος της Μέτουλα, ο οποίος έχει σε μεγάλο βαθμό εκκενωθεί, ανέφερε ότι περίπου δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τα πυρά.

Μετά την ενημέρωση του ισραηλινού στρατού, οι σειρήνες συνέχισαν να ηχούν σε αρκετές συνοριακές κοινότητες.

10:31

Γάζα: 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στα νότια - Χερσαίες επιχειρήσεις στη Χαν Γιουνίς

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη νότια Γάζα από ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει χερσαίες επιχειρήσεις στην πόλη Χαν Γιουνίς,

10:28

Ισραήλ: Νέες εκκλήσεις για εκκενώσεις κωμοπόλεων στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατό κάλεσε τους κατοίκους ακόμη περισσότερων κωμοπόλεων στον νότιο Λίβανο να εκκενώσουν προς τα βόρεια του ποταμού Αβαλί, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Κάποιες από τις προαναφερθείσες πόλεις βρίσκονται στα περίχωρα του Τύρου, περισσότερα από 20 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων.

10:22

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

REUTERS/Aziz Taher
REUTERS/Jim Urquhart
REUTERS/Aziz Taher
10:17

Ιράν: «Δρούμε αποφασιστικά με βάση όσα λέμε»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του «έδρασε με αποφασιστικότητα και πυγμή» ενάντια στο Ισραήλ «στο πλαίσιο του χάρτη του ΟΗΕ», που προβλέπει «το δικαίωμα μιας χώρας στη νόμιμη άμυνα» και την προστασία της ασφάλειας και της εθνικής της κυριαρχίας.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις «έδρασαν γενναία», αναφερόμενος στο χθεσινό μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ.

10:13

Οι έξι σημαντικότερες εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο:

  • Χθες Τρίτη, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία εισβολή στον Λίβανο: Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα στρατεύματα ξεκίνησαν «περιορισμένες, τοπικές και στοχευμένες επιδρομές εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ» σε λιβανέζικα χωριά στην περιοχή των συνόρων. Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα ότι απέκρουσε επιτυχώς εισβολή ισραηλινού πεζικού
  • Αργότερα την Τρίτη, το Ιράν προετοίμασε μια πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ: Αφού έλαβαν αναφορές για μια «επικείμενη» ιρανική πυραυλική επίθεση, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) προέτρεψαν τους Ισραηλινούς να μεταβούν σε «προστατευμένους χώρους εάν ακούσουν σειρήνες».
  • Μαζικοί πυροβολισμοί στο Τελ Αβίβ: Καθώς το Ισραήλ προετοιμαζόταν για το ιρανικό χτύπημα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε δρόμο στο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους – η αστυνομία είπε ότι οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν».
  • Στη συνέχεια, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε τους περισσότερους από τους 180 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας. Ενας Παλαιστίνιος στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του μπαράζ, ενώ επλήγη ένα σχολείο στο κεντρικό Ισραήλ και ένα εστιατόριο στο Τελ Αβίβ.
  • Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ιράν «θα πληρώσει»: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να αντεπιτεθεί, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη «έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε». Ο Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
  • Τα πλήγματα στη Βηρυτό συνεχίστηκαν: Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε πολλές εντολές εκκένωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς συνέχισε να στοχεύει τα νότια προάστια της πόλης Νταχιέ, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ.
10:02

Κοπεγχάγη: Ερευνες για δύο εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνες για δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ σε βόρειο προάστιο της Κοπεγχάγης.

«Ουδείς τραυματίσθηκε και διεξάγουμε την αρχική έρευνα επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία της Κοπεγχάγης μέσω του X.

«Ερευνάται το ενδεχόμενο να συνδέεται το επεισόδιο με την ισραηλινή πρεσβεία που βρίσκεται στην περιοχή», πρόσθεσε.

Φωτ. Ritzau Scanpix/via REUTERS

09:57

Νότια Κορέα: Στέλνει αεροσκάφος για την απομάκρυνση των πολιτών της

Η Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατιωτικό αεροσκάφος για την εκκένωση πολιτών της Νότιας Κορέας από τη Μέση Ανατολή.

09:55

Ιράν: Ακύρωση όλων των πτήσεων μέχρι αύριο το πρωί

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιείται στο Ιράν μέχρι αύριο Πέμπτη στις 5 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

09:50

Χούθι: Δεν θα διστάσουμε να διευρύνουμε τις επιχειρήσεις μας κατά του Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή τους, οι αντάρτες της Υεμένης αναφέρουν ότι στοχοθέτησαν θέσεις του ισραηλινού στρατού βαθιά εντός του Ισραήλ με ρουκέτες "Quds 5".

Τόνισαν, μάλιστα, ότι η συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Ισραήλ θα βάλει τα συμφέροντά τους «στη γραμμή του πυρός».

09:49

Σολτς: Το Ιράν απειλεί με ανάφλεξη ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Ολαφ Σολτς.

«Μαζί με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη προκαλεί κίνδυνο ανάφλεξης των εντάσεων σε ολόκληρη την περιοχή.

09:46

Νότια Κορέα: Καλεί τους πολίτες της σε Ισραήλ και Λίβανο να αποχωρήσουν

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας καλεί τους πολίτες της που βρίσκονται στον Λίβανο και στο Ισραήλ να αποχωρήσουν άμεσα.

09:44

Ισραήλ: Δυνάμεις πεζικού και ομάδες τεθωρακισμένων στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι δυνάμεις του πεζικού καθώς και ομάδες τεθωρακισμένων συμμετέχουν πλέον στη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

09:42

Ωρα μηδέν στη Μέση Ανατολή

Δραματική κλιμάκωση μετά την πρωτόγνωρη επίθεση του Ιράν - Η Δύση προειδοποιεί για συνέπειες.

09:42

Το σχέδιο «Κόσμος» για την επιστροφή Ελλήνων από τον Λίβανο

Η σύγκρουση στον Λίβανο έχει δημιουργήσει εκ των πραγμάτων ανησυχία στην Αθήνα για πολλούς λόγους.

09:41

Η «Κ» στο Ισραήλ: Καρέ καρέ η ιρανική επίθεση – Το Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για αντίποινα

Είναι σαφές πως το Τελ Αβίβ θα επιδιώξει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος, ακόμη και αν ανοίξει για τα καλά ένα ακόμη, το έβδομο, μέτωπο του πολέμου.

MHT