Σε δημοπρασία το αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy – Εως και 300.000 λίρες η αξία του

Σε δημοπρασία το αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy – Εως και 300.000 λίρες η αξία του

Ο οίκος Sotheby's δήλωσε ότι θα είναι το πρώτο αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί από μια συλλογή πέντε έργων τέχνης τα οποία ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ παρουσίασε σε μια βιτρίνα καταστήματος στο Κρόιντον του Λονδίνου το 2019.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy ενδέχεται να πωληθεί σε δημοπρασία έως και 300.000 αγγλικές λίρες.

Ο οίκος Sotheby’s δήλωσε ότι θα είναι το πρώτο αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί από μια συλλογή πέντε έργων τέχνης τα οποία ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ παρουσίασε σε μια βιτρίνα καταστήματος στο Κρόιντον του Λονδίνου το 2019.

«Με έναν τρόπο που μόνο ο Banksy μπορεί, καταφέρνει να συμπυκνώσει δυναμικά ένα πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα μέσα από ένα αντικείμενο που προκαλεί έντονα συναισθήματα», δήλωσε η επικεφαλής της πώλησης σύγχρονων έργων στον οίκο Sotheby’s, Εμα Μπέικερ.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Stormzy στο φεστιβάλ Glastonbury φορούσε ένα παρόμοιο γιλέκο.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο κατασκευάστηκε από μία πρώην αστυνομική στολή και φέρει την εικόνα της εθνικής σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας (Union Jack).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το έργο τέχνης είναι πιο επίκαιρο τώρα από ό,τι όταν το πρώτο γιλέκο έκανε το ντεμπούτο του στο Glastonbury – ένα γεγονός που το είδε να γίνεται σύμβολο μιας καθοριστικής πολιτιστικής στιγμής», πρόσθεσε η επικεφαλής της πώλησης.

Σύμφωνα με το ΒΒC, το έργο τέχνης θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια του «Frieze Festival», μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο Λονδίνο, πριν πωληθεί σε δημοπρασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT