Ισραήλ: «Ανεπιθύμητος» στη χώρα ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ισραήλ: «Ανεπιθύμητος» στη χώρα ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραελ Κατς, του προσάπτει ότι δεν καταδίκασε τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν χθες, Τρίτη, το βράδυ κατά του Ισραήλ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραελ Κατς, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κηρύχθηκε «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) στο Ισραήλ, το οποίο του προσάπτει ότι δεν καταδίκασε τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν χθες, Τρίτη, το βράδυ κατά του Ισραήλ.

«Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταδικάσει κατηγορηματικά την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος. 

Εχουμε να κάνουμε με έναν αντιισραηλινό γενικό γραμματέα που υποστηρίζει τους τρομοκράτες, τους βιαστές και τους δολοφόνους», σημείωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

«Πρόκειται για έναν γραμματέα που δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη σφαγή και τις σεξουαλικές φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ούτε έχει ηγηθεί οποιασδήποτε προσπάθειας για την ανακήρυξή της σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ενας γενικός γραμματέας που παρέχει υποστήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθι και τώρα του Ιράν θα μείνει στην Ηστορία του ΟΗΕ ως κηλίδα.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να διατηρεί την εθνική του αξιοπρέπεια, με ή χωρίς τον Γκουτέρες», σημειώνει αναλυτικά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Χθες, ο επικεφαλής του ΟΗΕ καταδίκασε «την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή» και πραγματοποίησε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT