Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ τουριστών στη χώρα το καλοκαίρι του 2024

Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ τουριστών στη χώρα το καλοκαίρι του 2024

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία υποδέχθηκε 21,8 εκατομμύρια ξένους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, αριθμό ρεκόρ, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η μεγάλη αυτή τουριστική ροή πυροδότησε, ωστόσο, παράλληλα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο αριθμός αυτός συνιστά μια αύξηση της τάξης του 7,3% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η Ισπανία, ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο, υποδέχθηκε 10,9 εκατομμύρια επισκέπτες τον Ιούλιο και άλλους τόσους τον Αύγουστο.

Ωστόσο, αυτή η «πλημμύρα» τουριστών προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των Ισπανών, κάποιοι από τους οποίους διαδήλωσαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βαρκελώνη, στη Μάλαγα, στις Βαλεαρίδες Νήσους και στα Κανάρια.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την επιβάρυνση στις υποδομές, την ηχορύπανση, τη ρύπανση, αλλά και για τις αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων καθώς πολλά ακίνητα διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στους τουρίστες σε υψηλές τιμές.

Οι Αρχές της Βαρκελώνης δεσμεύθηκαν, από την πλευρά τους, ότι μέχρι το 2029 πρόκειται να καταργηθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις για τους τουρίστες.

Η χώρα που εκπροσωπήθηκε περισσότερο τουριστικά αυτό το καλοκαίρι στην Ισπανία ήταν η Βρετανία με 4,17 εκατομμύρια Βρετανούς επισκέπτες. Ακολουθεί η Γαλλία (3,75 εκατ), η Γερμανία (2,49) και η Ιταλία (1,35).

Επίσης, σημειώθηκε 13% αύξηση στους Αμερικανούς τουρίστες, που ανήλθαν σε 850.000.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου η Ισπανία φιλοξένησε συνολικά 64,8 εκατομμύρια τουρίστες, γεγονός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στη χώρα ήταν στην Καταλονία, την περιφέρεια στην οποία ανήκουν η Βαρκελώνη, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά.

Οι περισσότεροι τουρίστες έφεραν όμως και περισσότερα έσοδα –17,6% αύξηση στη διάρκεια αυτού του οκταμήνου– τα οποία ανήλθαν συνολικά σε 86,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT