Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν μέλη της Χαμάς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, ο ένοπλος βραχίονας της παλαιστινιακής Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και 16 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων, ήταν μέλη της Χαμάς.

Σημειώνεται πως από την τρομοκρατική επίθεση έχασε τη ζωή του και ο 25χρονος Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για τον γιο του γνωστού γιατρού Δημήτρη Καρούση, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στο Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Αχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT