Μάθιου Πέρι: Ο γιατρός του δήλωσε ένοχος για την κεταμίνη

Μάθιου Πέρι: Ο γιατρός του δήλωσε ένοχος για την κεταμίνη

Ο 54χρονος Μαρκ Τσάβες διατηρούσε κλινική και πωλούσε παστίλιες κεταμίνης στον Σαλβαδόρ Πλασέντσια, ο οποίος με τη σειρά του τις προμήθευε στον δημοφιλή ηθοποιό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γιατρός Μαρκ Τσάβες, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, παραδέχτηκε την ενοχή του για την υπόθεση.

Οπως μεταδίδει το BBC, ο γιατρός –ένα εκ των πέντε προσώπων που κατηγορούνται για την εν λόγω υπόθεση– δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης» σε δικαστήριο του Λος Αντζελες.

Συγκεκριμένα, ο Τσάβες παραδέχθηκε στην απολογία του ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη από την πρώην κλινική του και από εταιρεία χονδρικής πώλησης – διανομής, στην οποία υπέβαλε πλαστή συνταγή. Ο δικηγόρος του, Μάθιου Μπίνινγκερ, δήλωσε τον Αύγουστο ότι είναι «απίστευτα μετανιωμένος» και «προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει το λάθος του».

Ο Τσάβες, 54 ετών, διατηρούσε κλινική και πωλούσε παστίλιες κεταμίνης στον Σαλβαδόρ Πλασέντσια, ο οποίος με τη σειρά του τις προμήθευε στον δημοφιλή ηθοποιό.

Ο Τσάβες είναι ελεύθερος με εγγύηση μέχρι η υπόθεσή του να δικαστεί στις 2 Απριλίου. Παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε να παραδώσει και την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος μεταξύ άλλων όρων. Αν και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, ωστόσο, είναι πιθανό να λάβει πολύ μικρότερη ποινή λόγω της συνεργασίας του με τους εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Ο ηθοποιός λάμβανε κεταμίνη με συνταγή ως μέσο αντιμετώπισης της κατάθλιψης. Ωστόσο είχε εθιστεί τόσο σ’ αυτή την ουσία, που όταν πια δεν μπορούσε να την εξασφαλίσει στις ποσότητες που ήθελε με συνταγή γιατρού, οι γιατροί Τσάβες και Πλασιένσια, σε συνεργασία με τον βοηθό του, κατηγορούνται ότι συνωμότησαν, με σκοπό να αποκομίσουν περισσότερα χρήματα, για να του δώσουν τις ποσότητες που ζητούσε.

Ο βοηθός του Πέρι έχει παραδεχθεί ότι μαζί με τον Τσάβες απευθύνθηκαν στον Πλασιένσια, ο οποίος τους έφερε σε επαφή με τη λεγόμενη «βασίλισσα της κεταμίνης» Τζασβίν Σάνγκα, ώστε να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες της ουσίας.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, πριν o ηθοποιός πεθάνει υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ότι η κατάσταση εξελισσόταν επικίνδυνα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο Πέρι παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες από το φάρμακο.

Η δίωξη εναντίον των πέντε, των Κένεθ Ιουαμάσα, Σαλβαδόρ Πλασένσια, Μαρκ Τσάβες, Τζασβίν Σάνγκα και Ερικ Φλέμινγκ, βασίζεται σε κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από αυτούς επέτρεψαν στον Μάθιου Πέρι να κάνει χρήση κεταμίνης, παρότι γνώριζαν το ιστορικό του σε κατάχρηση ναρκωτικών και τον εθισμό του, αλλά και τις προσπάθειές του να παραμείνει νηφάλιος.

Με πληροφορίες από BBC, New York Times και Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT