Live: Η Μέση Ανατολή φλέγεται – Ολες οι εξελίξεις
Νέα είδηση - Διαβάστε την
live-η-μέση-ανατολή-φλέγεται-ολες-οι-εξε-563252719
LIVE

Live: Η Μέση Ανατολή φλέγεται – Ολες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο «κόκκινο» παραμένει για ακόμη μια ημέρα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τις επιθέσεις στα εδάφη του Λιβάνου.

Δείτε live εικόνα από τη Βηρυτό:

Εν αναμονή των αντιποίνων του Τελ Αβίβ στο Ιράν η παγκόσμια κοινή γνώμη, με τις ΗΠΑ να επαναλαμβάνουν (διά στόματος Τζο Μπάιντεν) ότι δεν θα στηρίξουν πιθανό πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

 

22:17

IDF: Μπαράζ ρουκετών προς τη Χάιφα, κάποιες αναχαιτίστηκαν

Το μπαράζ ρουκετών των τελευταίων λεπτών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ είχε ως στόχο το λιμάνι της Χάιφα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κάποιες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιες άλλες φέρονται να έπεσαν σε υπαίθριους χώρους. 

22:09

Χεζμπολάχ: 17 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει 17 Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του επίσημου καναλιού της στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει επισήμως εννέα νεκρούς από την έναρξη των μαχών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου τα τελευταία 24ωρα. 

22:04

Θα καταφέρει το Ισραήλ να νικήσει τη Χεζμπολάχ στο έδαφός της;

Ειδικοί εκφράζουν προβληματισμούς για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

22:03

Ιράν: Οποια χώρα βοηθά το Ισραήλ αποτελεί «νόμιμο στόχο»

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα παράσχει βοήθεια στο Ισραήλ θα γίνει «νόμιμος στόχος».

«Συμβουλεύουμε τα κράτη να μην εμπλακούν στη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και του Ιράν και να αποστασιοποιηθούν από τη διαμάχη», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

21:52

Σειρήνες ηχούν ξανά στο βόρειο Ισραήλ

21:17

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να υπερασπιστούν το Ισραήλ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να υπερασπιστούν το Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες σχετικά με τους ενδεχόμενους στόχους μιας ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τρίτης. 

Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν μια λύση στη σύγκρουση, αλλά και την υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ.

21:06

Χαλέβι: Δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν ξανά δυνάμεις της Χεζμπολάχ στα νότια

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να αναπτύξει ξανά δυνάμεις της στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χέρτσι Χαλέβι, ύστερα από τρεις ημέρες χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να εγκατασταθεί ξανά σε αυτά τα μέρη», τόνισε ο στρατηγός Χαλέβι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά που μεταδόθηκε από την ισραηλινή κρατική τηλεόραση. «Τα σφοδρά πλήγματα που δέχθηκε η Χεζμπολάχ (…) στη Βηρυτό, στην κοιλάδα Μπεκάα και στον νότιο Λίβανο θα συνεχιστούν», διαβεβαίωσε.

«Οι δυνάμεις μας είναι πιο έτοιμες από ποτέ, έχοντας αποκομίσει εμπειρία από τις μάχες στη Γάζα», υποστήριξε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.

20:17

IDF: Νεκρός Ισραηλινός αξιωματικός στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός Ισραηλινού αξιωματικού στο μέτωπο του Λιβάνου. Ο λόγος για τον 21χρονο λοχαγό, Μπεν Ζιόν Φαλάχ ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στον νότιο Λίβανο. 

Πρόκειται για το 9ο στέλεχος του ισραηλινού στρατού που έχει ανακοινωθεί ότι σκοτώθηκε από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου τα τελευταία 24ωρα. 

20:09

Δυτική Οχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη, ο οποίος τους πλησίασε με μαχαίρι νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Ο Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός στην είσοδο στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χεβρώνα, νότια της Ιερουσαλήμ, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από τις ισραηλινές αρχές ότι ένας 23χρονος σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να επιτεθεί σε στρατιώτες.

20:03

Δυο νεκροί στρατιώτες του λιβανέζικου στρατού

Δύο Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε διαφορετικές φερόμενες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο. Οι δύο επιθέσεις έγιναν μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μια αυτοκινητοπομπή οχημάτων του λιβανέζικου στρατού και του Ερυθρού Σταυρού δέχθηκε πυρά στο χωριό Ταϊμπέχ καθώς πραγματοποιούσαν εκκένωση. Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το άλλο περιστατικό σημειώθηκε σε χτύπημα στην πόλη Μπιντ Τζμπέιλ με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμα στρατιώτη. Ο επίσημος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά κατά των ισραηλινών δυνάμεων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. 

19:50

Στη Βηρυτό την Παρασκευή ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Το αραβικό Sky News μετέδωσε ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγκτσί θα μεταβεί στη Βηρυτό την Παρασκευή και θα συναντηθεί με Λιβανέζους αξιωματούχους.

19:41

Κατάρ: Ο εμίρης εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή» του στον Λίβανο

Ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την «πλήρη υποστήριξή» του στον Λίβανο, διαβεβαιώνοντας ότι έχει διατάξει την παροχή βοήθειας στη χώρα.

Σε ανάρτησή του, ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι επαναβεβαιώνει «την πλήρη υποστήριξη του Κατάρ στον Λίβανο και τον αδελφό λαό» που δέχεται «βάναυσες επιθέσεις» από το Ισραήλ. Συμπληρώνει ότι έχει δώσει εντολή για «ταχεία δράση και παροχή των απαραίτητων πόρων» με στόχο να βοηθήσει τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

«Η αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα αποτέλεσε το πράσινο φως για την επέκταση της σύγκρουσης», πρόσθεσε. 

19:37

Ιρακινή πολιτοφυλακή επιτέθηκε με drone στο νότιο Ισραήλ

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο Ισραήλ. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ένα drone στην περιοχή. 

19:27

ΔΝΤ: Σημαντικές επιπτώσεις αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση

Η Τζούλι Κόζακ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ότι ο οικονομικός οργανισμός παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο νότιο Λίβανο και με «μεγάλη ανησυχία».

«Το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης αυξάνει τους κινδύνους και την αβεβαιότητα και θα μπορούσε να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή και πέραν αυτής», δήλωσε η Κόζακ. 

19:21

IDF: Καταιγισμός ρουκετών από τον Λίβανο την τελευταία ώρα

Περίπου 85 ρουκέτες και όλμοι έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ στην περιοχή Μετούλα μόλις την τελευταία ώρα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Ορισμένες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή. 

19:17

Κατάρ: Συνάντηση Πεζεσκιάν με κορυφαία στελέχη της Χαμάς

Ο ιρανός πρόεδροςμ, Μασούντ Πεζεσκιάν συναντήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ με κορυφαία στελέχη της παλαιστινιακής Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Χαλίλ αλ Χάγια, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν τα οποία δημοσιοποίησαν εικόνες από τη συνάντηση. Ο Χαλίλ αλ Χάγια θεωρείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ο Πεζεσκιάν ταξίδεψε στο Κατάρ για την 3η σύνοδο του ACD (Asia Cooperation Dialogue / Διάλογος για Συνεργασία στην Ασία), οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα στο εμιράτο του Κόλπου.

19:14

Συνεχής θόρυβος από drone πάνω από τη Βηρυτό

Υπάρχει ένας συνεχής, έντονος ήχος από drones πάνω από τη Βηρυτό, αναφέρει ανταποκρίτρια του BBC στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Αν αναρωτιέστε πώς ακούγεται, είναι σαν ένα πιστολάκι μαλλιών ή ένα τρυπάνι ή ένα τεράστιο κουνούπι. Κάποιοι φίλοι μου λένε ότι το έχουν συνηθίσει πλέον, αφού το ακούνε πάνω από τα κεφάλια τους μέρα και νύχτα τις τελευταίες ημέρες», γράφει η Ναφισέχ Κοχναβάρντ. 

19:07

Λίβανος: «Πιθανός ένας περιφερειακός πόλεμος πλήρους κλίμακας»

«Ενας περιφερειακός πόλεμος πλήρους κλίμακας μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στο Λίβανο είναι πιθανός», δήλωσε ο πρέσβης του Λιβάνου στη Ρωσία, Σαουκί Μπου Νασάρ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης και αν θα είναι απλώς μια περιορισμένη εισβολή στο λιβανέζικο έδαφος ή αν θα είναι μια ευρεία επιχείρηση, η οποία θα πυροδοτήσει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, όχι μόνο με το Λίβανο, αλλά με το Λίβανο και ίσως με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

«Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα καταφέρουν να περιορίσουν αυτού του είδους την κλιμάκωση και να μας οδηγήσουν όλους σε μια πολιτική λύση, η οποία είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή για όλες τις πλευρές», πρόσθεσε. 

18:56

Επαφές Ρωσίας-Ισραήλ για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ είχε συνάντηση με την ισραηλινή απεσταλμένη στη Μόσχα Σιμόνα Χαλπερίν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Μπογκντάνοφ και η Χαλπερίν συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των μετώπων της Γάζας και του Λιβάνου.

18:39

IDF: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνος για τις πυραυλικές επιθέσεις που σκότωσαν 12 παιδιά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν, πριν από μερικούς μήνες. Ο στρατός δήλωσε ότι ο διοικητής, Χαϊντάρ Αλ-Σαχαμπίγια, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη. Η Χεζμπολάχ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο

18:25

Απότομη άνοδος στην τιμή του πετρελαίου μετά τη δήλωση Μπάιντεν

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν για συζητήσεις περί ισραηλινού πλήγματος σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα.

Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

18:16

Μπάιντεν: Στο «τραπέζι» ισραηλινές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, την Τρίτη.

Στην ερώτηση «συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

18:09

Σε ετοιμότητα η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια σήμερα, η επιχείρηση επαναπατρισμού 60 πολιτών της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μελών των οικογενειών τους με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Ελληνες που διαβιούν στον Λίβανο.

17:52

Ιράν σε ΗΠΑ: Θα αντεπιτεθούμε εάν μας χτυπήσει το Ισραήλ

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε ότι η ιρανική κυβέρνηση προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αντεπιτεθεί εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τρίτης.

Σύμφωνα με την αποστολή του Ιράν, Τεχεράνη και Ουάσινγκτον είχαν ανταλλάξει μηνύματα μετά την πυραυλική επίθεση, χρησιμοποιώντας την ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη ως μεσάζοντα.

«Η απάντησή μας θα στραφεί αποκλειστικά κατά του επιτιθέμενου. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε χώρα παράσχει βοήθεια στον επιτιθέμενο, θα θεωρηθεί συνεργός και νόμιμος στόχος», ανέφερε. 

17:42

Νέες σειρήνες σε περιοχές του βορείου Ισραήλ

Σειρήνες ηχούν αυτή την ώρα στην πόλη Κιριάτ Σιμόνα του βόρειου Ισραήλ. 

17:38

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε με «ομοβροντία ρουκετών» σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στον κόλπο της Χάιφα. 

17:26

Το Ισραήλ στέλνει πέμπτη μεραρχία στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει την εισβολή στον Λίβανο ως «περιορισμένη και στοχευμένη επιχείρηση». Ωστόσο, οι New York Times αναφέρουν ότι η ανακοίνωση πως το Ισραήλ στέλνει πέμπτη μεραρχία στο σύνορα με τον Λίβανο είναι μια ένδειξη ότι προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη και δύσκολη μάχη.

«Δεν είναι περίπατος στο πάρκο», δήλωσε η Μίρι Εϊσίν, συνταξιούχος συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού που είναι τώρα συνεργάτης στο Διεθνές Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατίας του Ισραήλ. «Θα είναι δύσκολα, όπως ήταν δύσκολα και εναντίον της Χαμάς», πρόσθεσε.

17:15

Πληροφορίες για σφοδρές μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Πληροφορίες για σφοδρές μάχες στο νότιο Λίβανο μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες.

Το Al-Manar, ένα μέσο που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ συγκρούονται με Ισραηλινούς στρατιώτες κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Στη λιβανέζικη συνοριακή πόλη Μαρούν αλ-Ρας, το Al-Manar ανέφερε ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ σκότωσαν απροσδιόριστο αριθμό Ισραηλινών στρατιωτών πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό. 

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε και σκότωσε μαχητές της Χεζμπολάχ που εκτόξευαν «βλήματα» εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στον νότιο Λίβανο.

Η Washington Post τονίζει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς της μίας ή της άλλης πλευράς. 

17:07

Ζωντανή εικόνα από τη Βηρυτό

Το Associated Press μεταδίδει ζωντανή εικόνα από την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Σε διάφορα σημεία της πόλης διακρίνεται αυτή την ώρα να υψώνεται καπνός ανάμεσα στα κτίρια, προφανώς από προηγούμενα πλήγματα.

17:00

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που ταξίδεψε στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο μετά τις 4μ.μ., όπως επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στην «Κ». 

16:59

ΠΟΥ: Νεκροί 28 υγειονομικοί στον Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι στον Λίβανο, μόνο το τελευταίο 24ωρο, 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν. 

 

16:56

Εικόνες από το μέτωπο του νοτίου Λιβάνου

Φωτογραφίες Reuters

16:43

Επαφές Ιράν με κράτη του Κόλπου για αποκλιμάκωση

Yπουργοί των αραβικών κρατών του Κόλπου και του Ιράν που συμμετείχαν σε συνάντηση στο Κατάρ συζήτησαν τρόπους για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, δήλωσαν τρεις πηγές στο Reuters. 

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου διαβεβαίωσαν το Ιράν για την ουδετερότητά τους στη σύγκρουση. 

16:39

Al Jazeera: Μήνυμα Τεχαράνης στις ΗΠΑ μέσω Κατάρ

Μία ιρανική πηγή δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Τεχεράνη έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ μέσω του Κατάρ, στο οποίο αναφέρει πως «η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με το Al Jazeera, στο μήνυμα τονίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα συναντήσει «μη συμβατική απάντηση», συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης ισραηλινών υποδομών.

16:22

Μπορέλ: Το Ισραήλ στόχευσε για ακόμα μία φορά υγειονομικούς

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου μετά από πλήγμα κατά εργαζομένων στον τομέα υγείας στο κέντρο της Βηρυτού. 

Ο ισραηλινός στρατός «στόχευσε για άλλη μια φορά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Βηρυτού», δήλωσε ο Μπορέλ. 

16:19

IDF: Πλήξαμε το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Βηρυτό. 

16:10

Το Ισραήλ επεκτείνει τις εντολές εκκένωσης στον νότιο Λίβανο

Η νέα εντολή εκκένωσης του Ισραήλ για τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου περιλαμβάνει περισσότερες από 20 πόλεις και φτάνει πολύ πιο βόρεια από τις προηγούμενες εντολές.

Αν και παραμένει ασαφές πόσο εντός του Λιβάνου σκοπεύει να προωθηθεί το Ισραήλ, η νέα διαταγή επεκτείνει την περιοχή εκκένωσης περίπου 32 χιλιόμετρα βορειότερα, με όλες τις πόλεις να βρίσκονται πάνω και από τον ποταμό Λιτάνι.

Στον παρακάτω χάρτη των New York Times οι κόκκινες κουκίδες είναι οι πόλεις του Λιβάνου που το Ισραήλ κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν. 

16:06

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ

Προειδοποιητικές σειρήνες ακούστηκαν σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, περίπου στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με τη Haaretz.

16:05

Ο λιβανέζικος στρατός ανταπέδωσε πυρά κατά ισραηλινών δυνάμεων

Είναι η πρώτη φορά που ο επίσημος στρατός του Λιβάνου ανταποδίδει πυρά στις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ πριν από ένα χρόνο. 

15:56

Emirates: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ιράκ, Ιράν και Ιορδανία

Η αεροπορική εταιρεία Emirates, με έδρα το Ντουμπάι, δήλωσε ότι προχώρησε στην ακύρωση των πτήσεών της από και προς Ιράκ, Ιράν και Ιορδανία για τρεις ημέρες, λόγω της «περιφερειακής έντασης». Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή είχε προηγουμένως ανακοινώσει ακυρώσεις πτήσεων, μεταξύ Ντουμπάι και Βηρυτού, έως τις 8 Οκτωβρίου.

15:44

Λίβανος: «Υπό παρακολούθηση» τα συνοριακά περάσματα

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου, Αλι Χαμιέ, δήλωσε ότι όλα τα συνοριακά περάσματα τελούν υπό κυβερνητική παρακολούθηση, μετά τις ισραηλινές κατηγορίες ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποιεί λαθρεμπόριο όπλων από τη Συρία, μέσω του συνοριακού περάσματος Masnaa.

15:32

Στις 16:10 το C-130 στην Ελευσίνα

Στις 16:10 αναμένεται να προσγειωθεί στην Ελευσίνα, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που βρισκόταν στον Λίβανο, για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια, η επιχείρηση είναι επιτυχής και οδήγησε στον απεγκλωβισμό 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων από τη Βηρυτό.

15:28

Λίβανος: Ενας στρατιώτης νεκρός από πλήγμα σε φυλάκιο

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα σε στρατιωτικό φυλάκιο, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά.

15:17

Υπ. Υγείας Λιβάνου: Συνολικά 1974 οι νεκροί από επιθέσεις

Συνολικά 1.974 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 127 παιδιών, ενώ 9.384 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στο Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φιράς Αμπιάντ.

Reuters

15:05

Η Ρωσία ξεκίνησε απομακρύνσεις πολιτών από τον Λίβανο

Η Ρωσία ξεκίνησε την απομάκρυνση πολιτών από τον Λίβανο και μια ειδική πτήση αναχώρησε σήμερα από τη Βηρυτό με μέλη οικογενειών Ρώσων διπλωματών, δήλωσε ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ. Περίπου 60 άνθρωποι θα φθάσουν σήμερα στη Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Περίπου 3.000 υπήκοοι Ρωσίας και άλλων χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να φύγουν από τον Λίβανο, μετέδωσε νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή.

14:55

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καλεί τους πρέσβεις της Γερμανίας και της Αυστρίας στην Τεχεράνη

14:52

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη νότια Βηρυτό

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν ότι τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη νότια Βηρυτό σήμερα Πέμπτη, έπειτα από μία νύχτα έντονων βομβαρδισμών.

«Εχθρικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές στα νότια προάστια (της Βηρυτού)», ανέφερε το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

14:49

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός πετρελαϊκού σοκ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε ότι μεγάλη σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν θα καθιστούσε αδύνατη τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου και θα εξέθετε την παγκόσμια οικονομία σε σοκ παρόμοιο με εκείνο πριν από περίπου πέντε δεκαετίες στον απόηχο του αραβικού πολέμου του Οκτωβρίου 1973.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε ο Αντριου Μπέιλι.

14:43

Ερυθρός Σταυρός Λιβάνου: 4 γιατροί και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν από ισραηλινό χτύπημα

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ισραηλινό χτύπημα σκότωσε 4 γιατρούς, καθώς και στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού, τη στιγμή που εκείνοι επιχειρούσαν να απομακρύνουν τραυματίες από νότιες περιοχές της χώρας.

Οπως ανέφερε η ανακοίνωση, η αυτοκινητοπομπή, η οποία συνοδευόταν από λιβανέζικα στρατεύματα, έγινε στόχος κοντά στο Ταϊμπέχ, παρά τον συντονισμό των κινήσεών της με τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Κληθείς να σχολιάσει, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξετάζει το περιστατικό.

14:27

Μπορέλ για το χτύπημα στη Βηρυτό: «Παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο»

Σε ανάρτησή του έγραψε: «Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε για άλλη μια φορά εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη διάρκεια της νύχτας, στο κέντρο της Βηρυτού». Παράλληλα, τόνισε ότι «όχι μόνο οι άμαχοι πέφτουν θύματα επιθέσεων, μεταξύ άλλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά στερούνται επείγουσας φροντίδας», ενώ κατέληξε τονίζοντας πως καταδικάζει «αυτή την παραβίαση του ΔΑΔ».

 

14:20

Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από επίθεση στη Βηρυτό

Δύο Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στον Λίβανο ενώ έκαναν ρεπορτάζ για τις αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό, σύμφωνα με τον εργοδότη τους.

Ο ανταποκριτής του VTM Robin Ramaekers υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και ο εικονολήπτης Stijn De Smet νοσηλευόταν για τραύμα στο πόδι, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού, DPG Media.

Οι συνθήκες του συμβάντος δεν είναι ακόμη σαφείς, ανέφερε η εταιρεία. Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

14:16

Πλήγμα σε χωριό του νότιου Λιβάνου

REUTERS/Jim Urquhart

14:10

Ιράν κατά G7 για την καταδίκη της επίθεσης στο Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Ισμαήλ Μπαγκά, σχολιάζοντας, σήμερα Πέμπτη, την καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ από την G7, έκανε λόγο για «προκατειλημμένη και ανεύθυνη» στάση.

13:58

Λίβανος: Νεκρός στρατιώτης από ισραηλινό πλήγμα σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε και άλλος τραυματίστηκε από ισραηλινό πλήγμα σε αυτοκινητοπομπή που είχε ως αποστολή τη διάσωση και εκκένωση πληθυσμών με συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου στη νότια πόλη Ταϊμπέχ.

 

Πηγή: Reuters

13:43

Τι έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες:

  • 60 Ελληνες και Κύπριοι απομακρύνθηκαν από τη Βηρυτό. Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με το ελληνικό C-130 στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. 22 Ελληνες και 38 Κύπριοι επιβαίνουν στο αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μέσω Λάρνακας.
  • Ο ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση περισσότερων οικισμών στον νότιο Λίβανο. Εχει ανακοινώσει επικείμενες επιθέσεις σε κτίρια που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ. 
  • Εννέα νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού. Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στην Ισλαμική Επιτροπή για την Υγεία, οργάνωση που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. 
  • Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε 15 μέλη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Περίπου 60 μέλη της σιιτικής πολιτοφυλακής έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.
  • Ο Νασράλα είχε δώσει το «πράσινο φως» για κατάπαυση του πυρός πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λιβάνου. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ενέκρινε σχέδιο συμφωνίας για εκεχειρία 21 ημερών πριν σκοτωθεί από το Ισραήλ και ο Λίβανος είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία για την απόφαση.  
  • Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη διεξήγαγαν επίθεση σε περιοχή κοντά στο Τελ Αβίβ. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. 
  • Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών ανώτερων πολιτικών αξιωματούχων της Χαμάς σε επίθεση πριν από τρεις μήνες. Μεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Ραουί Μουστάχα, που θεωρείται ότι υπήρξε το δεξί χέρι του Γιαχία Σινουάρ, ανώτατου ηγέτη της Χαμάς. 
  • Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται σε 41.788. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 96.794, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.
13:33

Συρία: Η αεράμυνα αναχαίτισε στόχους πάνω από τη Δαμασκό

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε σήμερα Πέμπτη «εχθρικούς» στόχους πάνω από την ύπαιθρο δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

13:28

Το Ισραήλ προειδοποίησε περισσότερους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν

Μετά την έναρξη της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έχει προειδοποιήσει στα Αραβικά τους κατοίκους σε δεκάδες περιοχές της χώρας να απομακρυνθούν. Σε νέα ενημέρωση προέτρεψε τους πολίτες σε άλλες 25 περιοχές να κατευθυνθούν βόρεια.

«Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας», αναφέρει ο εκπρόσωπος στο X, αφού απαριθμεί τα χωριά που κινδυνεύουν. «Δεν πρέπει να πάτε νότια. Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο», προειδοποιεί.

13:24

Καπνός πάνω από οικισμούς στον νότιο Λίβανο

REUTERS/Aziz Taher

13:21

Ισχυρές εκρήξεις στα περίχωρα της Δαμασκού

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Δεν δόθηκαν αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters

13:16

Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό

13:15

Το Ισραήλ σκότωσε μέλος της Χαμάς - πρώην κρατούμενο

Το Ισραήλ σκότωσε τον Αμπντέλ Αζίζ Σαλχά, μέλος της Χαμάς στη Δυτική Οχθη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στο λιντσάρισμα δύο Ισραηλινών εφέδρων στη Ραμάλα το 2000, αλλά αργότερα απελάθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Ο Σαλχά σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ βρισκόταν σε σκηνή στο σχολείο Αλ Ακλούκ, το οποίο φιλοξενεί εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, στο Ντέιρ Αλ Μπαλάχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σύμερα Πέμπτη, ανέφεραν γιατροί.

Πηγή: Reuters

13:04

Στους 9 οι νεκροί από την επίθεση στη Βηρυτό

Ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το κέντρο της Βηρυτού και το νότιο προάστιό της Νταχίγια αυξήθηκε στους εννέα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση ανήλθε σε 14.

13:00

Ζημιές σε νεκροταφείο της Βηρυτού από ισραηλινή επίθεση

Νεκροταφείο στη συνοικία Μπασούρα της Βηρυτού έχει υποστεί ζημιές μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση της νύχτας. Εικόνες στο διαδίκτυο που το Al Jazeera, όπως μεταδίδει, επαλήθευσε, δείχνουν την καταστροφή στο σημείο.

12:55

Ισραήλ: Πάνω από 50 ρουκέτες και δύο drones εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο την τελευταία ώρα

Περισσότεροι από 50 πύραυλοι και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ την τελευταία ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

 
12:53

ΕΕ: Βοήθεια 30 εκατ. ευρώ στον Λίβανο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη τη διάθεση νέας ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 εκατ.ευρώ στον Λίβανο, ενισχύοντας τη στήριξή της προς τη χώρα σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ το 2024. «Με ανησυχεί εξαιρετικά η συνεχής κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη [στη σύγκρουση] πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις ζωές αθώων πολιτών», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

12:40

Aνδρας περνάει δίπλα από φωτογραφίες ομήρων της 7ης Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ

REUTERS/Gonzalo Fuentes

12:36

Γάζα: 41.788 Παλαιστίνιοι νεκροί

Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 41.788 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 96.794 από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θυλάκου.

Πηγή: Reuters

12:34

Υπέκυψε στα τραύματά του σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Σύμβουλος που εργαζόταν για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορές σε ιρανικά Μέσα σήμερα Πέμπτη. Ο σύμβουλος κατονομάζεται ως Ματζίντ Ντιβάνι.

Πηγή: Reuters

12:25

Καπνός πάνω από τον νότιο Λίβανο εν μέσω των συνεχιζόμενων επιδρομών των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ

REUTERS/Aziz Taher

12:16

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι απώθησε προσπάθεια προέλασης του ισραηλινού στρατού

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι απέκρουσε «με πυρά πυροβολικού προσπάθεια των εχθρικών ισραηλινών δυνάμεων να προχωρήσουν στην Πύλη της Φατίμα», μια ημέρα αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οκτώ στρατιώτες του σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο πολεμώντας τη Χεζμπολάχ.

Η Πύλη Φατίμα βρίσκεται στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, κοντά στη βόρεια πόλη Μετούλα.

12:09

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «εξάλειψε» τον αρχηγό της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι «εξάλειψε» τον Ραουί Μουστάχα, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, μαζί με τους ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας Σαμέχ Αλ Σιράι και Σαμί Ουντέχ σε επιδρομές πριν από τρεις μήνες.

Πηγή: Reuters

12:05

Ισραήλ: Ο δορυφόρος αποκαλύπτει τις ζημιές σε αεροπορική βάση από ιρανικούς πυραύλους [εικόνες]

Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press σήμερα Πέμπτη αποκάλυψαν τη ζημιά που προκλήθηκε από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν στην αεροπορική βάση Νεβατίμ του ισραηλινού στρατού, κοντά στην Μπερ Σεβά.

12:02

Ο πρεσβευτής του Λιβάνου στη Βρετανία επανέλαβε ότι η Χεζμπολάχ είχε αποδεχθεί σχέδιο εκεχειρίας

Ο πρεσβευτής του Λιβάνου στον Λονδίνο, Ραμί Μορτάντα, επανέλαβε σήμερα Πέμπτη ότι η ηγεσία της Χεζμπολάχ είχε αποδεχθεί πρόταση προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός 21 ημερών, λίγο πριν οι «θερμοκέφαλοι» του Ισραήλ ανατινάξουν τη διπλωματική οδό προς την ειρήνη. Τα σχόλιά του επιβεβαιώνουν προηγούμενο ισχυρισμό του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

12:00

Ιράν: Επανέναρξη πτήσεων μετά τη σύντομη αναστολή

Τα κρατικά Μέσα του Ιράν ανέφεραν ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά στα αεροδρόμιά του, έπειτα από σύντομη αναστολή μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης.

11:58

Ισραήλ: 15 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πολεμικά αεροσκάφη του «χτύπησαν με ακρίβεια το κτίριο του δήμου Μπιντ Τζμπέιλ στο οποίο δρούσαν τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και αποθηκεύονταν ποσότητες όπλων» της οργάνωσης του Λιβάνου.

«Στο πλαίσιο της επίθεσης, περίπου 15 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ εξοντώθηκαν», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Συνολικά, χτυπήθηκαν περίπου 200 στόχοι της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων και των σημείων παρατήρησης, ανέφερε η ανακοίνωση.

11:53

Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

11:53

Σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Ισραήλ

Σειρήνες ήχησαν και πάλι, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, σε ισραηλινές κοινότητες κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, προειδοποιώντας για επερχόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών.

 

11:53

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό το βράδυ – Εξι νεκροί

Υπενθυμίζεται πως νέοι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν χθες τη νύχτα στη Βηρυτό, πλήττοντας, μεταξύ άλλων, κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν

 

11:51

Washington Post: Οι θάνατοι Ισραηλινών στρατιωτών στον Λίβανο εγείρουν ερωτήματα για τη στρατηγική Νετανιάχου

Οσο το Ισραήλ κλίνει προς στρατιωτικές επιλογές, απορρίπτοντας πολιτικές ή διπλωματικές λύσεις, κινδυνεύει να εμπλακεί σε μεγαλύτερη εκστρατεία, επισημαίνουν αναλυτές

11:51

H «Κ» στην Νταχίγια: Εκρήξεις, συνθήματα και σίσα

Πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, η Χεζμπολάχ, που έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της το προάστιο Νταχίγια, επιτρέπει σε ομάδα δημοσιογράφων να εισέλθει στο προπύργιό της.

11:50

Μπάιντεν προς Ισραήλ: «Οχι» σε αντίποινα με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την αμερικανική θέση κατά «απάντησης» με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης - Τι συζητούν Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, ενώ όλες οι πλευρές «μετρούν» προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους - Επικρίσεις δυτικών αξιωματούχων κατά του Λευκού Οίκου για αδυναμία να μπει «φρένο» στον Νετανιάχου.

MHT