Ε.Ε.: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατ. ευρώ προς τον Λίβανο

Ε.Ε.: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατ. ευρώ προς τον Λίβανο

Αυτό το νέο «πακέτο» βοήθειας έκτακτης ανάγκης θα παράσχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, στέγη και υγειονομική περίθαλψη. Η Κομισιόν διευκολύνει επίσης την παροχή υλικής βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. στη Βηρυτό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη «σκιά» της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή και στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, η Κομισιόν ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποστολή επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο.

Η απόφαση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την αποστολή 10 εκατ. ευρώ στη δοκιμαζόμενη χώρα, με τη συνολική ανθρωπιστική ευρωπαϊκή βοήθεια να ξεπερνά φέτος τα 104 εκατ. ευρώ προς τον Λίβανο.

Σχολιάζοντας σχετικά η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε: «Με ανησυχεί ιδιαίτερα η συνεχής κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή», προσθέτοντας ότι «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν τις ζωές αθώων αμάχων».

Σε ό,τι αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «η νέα χρηματοδότηση θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια στη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου».

Απηύθυνε εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη συνοριακή γραμμή του Λιβάνου και της Γάζας αλλά και για «την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Αυτό το νέο «πακέτο» βοήθειας έκτακτης ανάγκης θα παράσχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, στέγη και υγειονομική περίθαλψη. Η Κομισιόν διευκολύνει επίσης την παροχή υλικής βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. στη Βηρυτό.

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου ένα εκατομμύριο Λιβανέζοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και περίπου 100.000 υπολογίζεται ότι έχουν βρει ήδη καταφύγιο στη γειτονική Συρία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT