Λ.Δ. Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη λίμνη Κίβου

Λ.Δ. Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη λίμνη Κίβου

Το υπερφορτωμένο πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Μινόβα με εκατοντάδες επιβάτες και εμπορεύματα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση πλοιαρίου στη λίμνη Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Οπως ανέφερε στο Reuters ο κυβερνήτης της επαρχίας του Νότιου Κίβου, το υπερφορτωμένο πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Μινόβα με εκατοντάδες επιβάτες και εμπορεύματα.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη λίγο πριν φθάσει στο λιμάνι Κιτούκου της Γκόμα, πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Κίβου.

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια 30χρονη που διασώθηκε. Ενας άλλος διασωθείς έκανε λόγο για «τουλάχιστον 200 επιβαίνοντες».

«Το σκάφος ανατράπηκε και ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι στο νερό», αφηγείται ο Τεό Μπασιμάνε, ο οποίος αναζητεί τη σύζυγο και το μόλις δύο μηνών μωρό τους, καθώς και άλλους τρεις συγγενείς που ταξίδευαν μαζί του.

Στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, τα πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια σε ποταμούς και λίμνες χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τις μετακινήσεις των κατοίκων. Συχνά όμως ταξιδεύουν υπερφορτωμένα και κατά συνέπεια ο απολογισμός των ναυαγίων είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT