ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η πολύκροτη υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η πολύκροτη υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης κατά των αδελφών Ερικ και Λάιλ Μενέντεζ, για τη δολοφονία των γονιών τους, το 1989, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές του Λος Αντζελες.

Τα δύο αδέλφια είχαν σκοτώσει τον πατέρα τους, Χοσέ, και τη μητέρα τους, Κίτι, στη βίλα τους στο Μπέβερλι Χιλς, σε μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ. Ακολούθησε η καταδίκη τους, με τις Αρχές να υποστηρίζουν ότι σχεδίασαν το έγκλημα προκειμένου να έρθει στα χέρια τους η μεγάλη περιουσία του πατέρα τους. 

Η υπόθεση έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της μεγάλης απήχησης της σχετικής μίνι σειράς αλλά και του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν από το Netflix.

Χθες, Πέμπτη, ο εισαγγελέας Τζορτζ Γκάσκον δήλωσε ότι υπάρχει «ηθική υποχρέωση» να επανεξεταστούν τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τα δύο αδέλφια πέρυσι και υποστήριζαν τους ισχυρισμούς τους ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα τους και οι πράξεις τους τελέστηκαν στο πλαίσιο αυτοάμυνας. 

Μεταξύ των στοιχείων αυτών, περιλαμβάνεται και μια επιστολή του Ερικ Μενέντεζ προς τον ξάδελφό του στην οποία γίνεται εκτεταμένη αναφορά στις κακοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια είχαν καταδικαστεί πρωτοβάθμια (σε μια δίκη με ιδιαίτερα διχασμένο το Σώμα των ενόρκων) και δευτεροβάθμια σε ισόβια χωρίς αναστολή. 

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT