Ισπανία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους – Νεκρός ο πιλότος

Ισπανία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους – Νεκρός ο πιλότος

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο συνάδελφός μας αντισμήναρχος Πάμπλο Εστράδα Μαρτίν έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το F-18», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Χ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μαχητικό αεροσκάφος F-18 Hornet συνετρίβη την Παρασκευή, κοντά στην πόλη Τερουέλ, στη βορειοανατολική Ισπανία, με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας να επιβεβαιώνει τον θάνατο του πιλότου.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο συνάδελφός μας αντισμήναρχος Πάμπλο Εστράδα Μαρτίν έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το F-18», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει έγκαιρα το σύστημα εκτίναξης του καθίσματος.

Εικόνες από το αεροπορικό δυστύχημα που μεταδόθηκαν από το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι Aragon TV, απεικονίζουν μια πυκνή στήλη καπνού να υψώνεται από μια κακοτράχαλη, δασώδη περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Heraldo de Aragon, το μαχητικό εκτελούσε άσκηση με ένα δεύτερο F18, έρχοντας απογειωθεί από τη βάση Τορεχό ντε Αντρός, κοντά στη Μαδρίτη. Φέρεται να πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σημειώνεται πως η Πολεμική Αεροπορία της Ισπανίας διαθέτει δύο είδη μαχητικών αεροσκαφών, το αμερικανικής κατασκευής F-18 Hornet και το Eurofighter Typhoon.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT