Υεμένη: Αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σε πόλεις που ελέγχονται από τους Χούθι

Υεμένη: Αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σε πόλεις που ελέγχονται από τους Χούθι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις πόλεις της Υεμένης, που ελέγχονται από τους Χούθι, μπήκαν στο στόχαστρο αμερικανικών και βρετανικών πληγμάτων σήμερα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Massirah το οποίο συνδέεται με τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Υεμενίτες αντάρτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέσσερα πλήγματα έγιναν στην πρωτεύουσα Σαναά και επτά στο λιμάνι της Χοντάιντα, όπου ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις.

Τουλάχιστον ένα πλήγμα είχε στόχο την πόλη Νταμάρ, στα νότια της πρωτεύουσας, και άλλο ένα τη Μουκαϊράς, στα νοτιοανατολικά της Σαναά.

«Αυτή η επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας και των υεμενίτικων κυβερνείων μετά την έκφραση αλληλεγγύης προς τον Λίβανο και τη Γάζα, είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός μας», είπε στο κανάλι ηγετικό στέλεχος των Χούθι. «Η Υεμένη δεν θα αποθαρρυνθεί από αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους εχθρούς με όλη της τη δύναμη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT