Μπάιντεν: Αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ, δεν θα χτυπούσα πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Μπάιντεν: Αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ, δεν θα χτυπούσα πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαΪκές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι θα εξέταζε «εναλλακτικές λύσεις» έναντι ενός ισραηλινού χτυπήματος στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, «αν βρισκόταν στη θέση του Ισραήλ», εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν. «Αυτό είναι υπό συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαΪκές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Σημείωσε δε ότι Ισραήλ και ΗΠΑ είναι «σε συνεχή επαφή» και προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να θυμηθεί ότι καμία άλλη αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ.

Αναφερόμενος στη συμβολή της Ουάσιγκτον, τόνισε ότι «προσπαθεί να κινητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο», για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Οι εκλογές «θα είναι ελεύθερες και δίκαιες» – Τι είπε για Τραμπ

Αναφορικά με τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα διεξαχθούν με δίκαιο τρόπο, ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ίσως αρνηθεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ελεύθερες και δίκαιες (οι εκλογές). Δεν ξέρω αν θα είναι και ειρηνικές. Οσα είχε πει ο Τραμπ στις προηγούμενες εκλογές, όταν δεν του άρεσε το αποτέλεσμα, ήταν πολύ επικίνδυνα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Χαρακτήρισε δε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο γερουσιαστής και υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, δεν επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ντιμπέιτ ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Από την πλευρά της, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT