Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό σε τέμενος και σχολείο – Επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια

Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό σε τέμενος και σχολείο – Επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια

Δεκάδες οι νεκροί από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Καλεί αμάχους να φύγουν προς τον Νότο, λέγοντας ότι θα είναι «ασφαλείς», ώστε να μπορέσει να επιχειρήσει εναντίον της Χαμάς.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 93 τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν ένα τέμενος και ένα σχολείο, χώρους που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Ακόμη 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα, όταν ισραηλινά τεθωρακισμένα εισήλθαν στις Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπάλια στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό σε τέμενος και σχολείο – Επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια-1
Ελεγχος του σχολείου όπου έγινε η επίθεση / Reuters

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν 27 σπίτια, σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων σε όλη τη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες. «Τα εγκλήματα αυτά συμβαίνουν εν μέσω δύσκολων συνθηκών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και εκεί όπου τα εναπομείναντα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν σωστή ιατρική φροντίδα καθώς ο αριθμός των τραυματιών και των ασθενών αυξάνεται καθημερινά», ανάφερε.

Τουλάχιστον 41.870 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.166 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα, στοιχεία που μέχρι στιγμής δεν αμφισβητούνται από τους διεθνείς οργανισμούς.

Επίθεση σε Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπάλια

Ισραηλινά τεθωρακισμένα προχώρησαν στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αεροσκάφη έπληξαν αρκετά σπίτια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με υγειονομικούς.

Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό σε τέμενος και σχολείο – Επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια-2
Εκτοπισμένοι στη Γάζα που εγκαταλείπουν για ακόμη μία φορά τον Βορρά / Reuters

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μία από τις χειρότερες νύχτες από την έναρξη του πολέμου, καθώς σε αεροπορικό χτύπημα, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι και ακόμη πέντε σε άλλο χτύπημα σε δεύτερο σπίτι.

Ο ισραηλινός στρατός, κάλεσε όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να απομακρυνθούν προς τον Νότο, όπου θα είναι ασφαλείς, και δήλωσε ότι δυνάμεις του είχαν περικυκλώσει την περιοχή της Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεών του. Επανέλαβε, επίσης, ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν στην Τζαμπάλια για να πολεμήσουν μαχητές της Χαμάς, να διαλύσουν τις στρατιωτικές υποδομές και να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβαρδισμό σε τέμενος και σχολείο – Επιχειρήσεις στην Τζαμπάλια-3
Reuters

Από την πλευρά της η παλαιστινιακή κυβέρνηση στον θύλακα υποστήριξε ότι «οι ισραηλινοί ισχυρισμοί για την παρουσία ασφαλών ζωνών στη νότια Γάζα είναι ψέματα καθώς το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα και σφαγές σε όλες τις περιοχές του θύλακα». Και κάλεσε τους πολίτες στη βόρεια Γάζα «να αγνοήσουν τις ισραηλινές απειλές».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT