Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ

Πρόκειται για διοικητή ο οποίος σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό είχε δώσει εντολή για επίθεση στη Γαλιλαία με αντιααρματικούς πυραύλους, στην οποία σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός λοχίας και η μητέρα του.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο, του διοικητή της Χεζμπολάχ Χάντερ Αλί Ταουίλ, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για επίθεση με δύο νεκρούς στη Γαλιλαία, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF). Σύμφωνα με τις IDF, ο Χάντερ Αλί Ταουίλ, μαζί με τους Μοχάμεντ Χαντέρ και τον Χασάν Ντιρ ελ Ρασένι, που επίσης σκοτώθηκαν από τις IDF την περασμένη εβδομάδα, ήταν υπεύθυνοι για τον αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το Κφαρ Γιουβάλ της Γαλιλαίας στις 14 Ιανουαρίου.

Σε εκείνη την επίθεση είχαν σκοτωθεί μια 76χρονη και ο γιος της, ο οποίος ήταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Προς το παρόν, η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο του διοικήτη της.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από πληροφορίες των IDF, η IAF (σ.σ. Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) χτύπησε και εξολόθρευσε τον τρομοκράτη Χάντερ Αλί Ταουίλ, ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής της ομάδας Kfarkela της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Ο Ταουίλ ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση εκατοντάδων βλημάτων και αντιαρματικών πυραύλων προς τις ισραηλινές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ.

Μαζί με τους τρομοκράτες Μοχάμεντ Χαντέρ και Χασάν Ντιρ ελ Ρασένι, οι οποίοι εξοντώθηκαν επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ραουίλ ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με αντιαρματικό πυραύλων στο Κφαρ Γιουβάλ στις 14 Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία η 76χρονη πολίτης του Ισραήλ Μίρα Αγιαλόν και ο γιος της, ο λοχίας Μπάρακ Αγιαλόν, μέλος της ομάδας ασφαλείας της κοινότητας στην 769η Περιφερειακή Ταξιαρχία, σκοτώθηκαν».

Πηγή: Haaretz, BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT