Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων – Ενας νεκρός, δέκα τραυματίες

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων – Ενας νεκρός, δέκα τραυματίες

Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλη επίθεση, την οποία οι ισραηλινές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική, εξαπολύθηκε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερ Σεβά στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένα άτομο σκοτώθηκε και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν όταν ο δράστης άνοιξε πυρ. Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε σοβαρή κατάσταση και πέντε ελαφρύτερα. Ολοι έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο.

Νεκρή είναι μια 25χρονη γυναίκα η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, δράστης της επίθεσης ήταν ο Αχμαντ Αλ-Ούκμπι, Βεδουίνος, Ισραηλινός πολίτης, από οικισμό κοντά στην πόλη Λακίγια.

Αναφέρουν ότι ήταν γνωστός στις αρχές και είχε ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, συνδεόταν με τον Μουχαμάντ Αλουκάμπι, δράστη ένοπλης επίθεσης στον ίδιο σταθμό λεωφορείων τον Οκτώβριο του 2015.

Τότε είχε σκοτωθεί ένας στρατιώτης και ένας υπήκοος Ερυθραίας, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, διότι θεωρήθηκε λανθασμένα δράστης της επίθεσης.

Η τρομοκρατική αυτή επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Τελ Αβίβ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, ο 26χρονος Ιωνάς Καρουσης, φοιτητής. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβε η Χαμάς.

Πηγή: Haaretz, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT