Ισραήλ: Εκδηλώσεις μνήμης για την πρώτη επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου

Ισραήλ: Εκδηλώσεις μνήμης για την πρώτη επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα, πρώτη επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος συνεχίζεται, εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ ξεκίνησε την ημέρα με ενός λεπτού σιγή στις 06.29 π.μ. – τη στιγμή που ξεκίνησαν οι επιθέσεις πριν από έναν χρόνο στο Κιμπούτς Ρεΐμ, στο μουσικό φεστιβάλ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 370 άνθρωποι. Τελέστηκε μνημόσυνο παρουσία των οικογενειών των θυμάτων.

Παράλληλα, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και για εκεχειρία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT