ΗΠΑ – εκλογές: Ισοπαλία μεταξύ Χάρις και Τραμπ στις τάξεις των Αραβοαμερικανών

ΗΠΑ – εκλογές: Ισοπαλία μεταξύ Χάρις και Τραμπ στις τάξεις των Αραβοαμερικανών

Οι Αραβοαμερικανοί ψηφοφόροι παρουσιάζονται να έχουν χωριστεί περίπου στη μέση, καθώς το 42% εκείνων δηλώνει ότι θα στηρίξει Τραμπ και το 41% Χάρις. Η τελική τους απόφαση αναμένεται να επηρεάσει, όμως, το αποτέλεσμα σε κρίσιμες Πολιτείες όπως είναι το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μέσος Αμερικανός ψηφοφόρος δεν πρόκειται να πάει στις κάλπες αναλογιζόμενος όσα επεισοδιακά συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας Gallup, μόλις το 1% των Αμερικανών αξιολογεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ. Οι ανησυχίες για τη μετανάστευση και το κόστος ζωής, προφανώς και επισκιάζουν τις όποιες συζητήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ ή τα δεινά στη Γάζα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, από την άλλη πλευρά, ότι ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να επηρεάσει το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ειδικά στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης που αναμένεται οριακή και αμφίρροπη.

Σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις του Arab American Institute, οι Αραβοαμερικανοί ψηφοφόροι παρουσιάζονται να έχουν χωριστεί περίπου στη μέση, καθώς το 42% εκείνων δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Τραμπ και το 41% ότι θα ψηφίσει τη Χάρις.

Παραδοσιακά, οι Αραβοαμερικανοί ψήφιζαν Δημοκρατικούς. Ωστόσο αυτό πλέον δεν ισχύει στον βαθμό που ίσχυε.

Καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία προς τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η όποια τελική τους απόφαση θα μπορούσε, ωστόσο, να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι περίπου 393.000 Αραβοαμερικανοί ζουν στο Μίσιγκαν και άλλοι περίπου 127.000 στην Πενσιλβάνια.

Αυτές οι αμφίρροπες Πολιτείες είναι, όμως, μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν να κρίνουν τον τελικό νικητή των επόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Με πληροφορίες από Al-Monitor

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT